StoryEditorOCM
Tenisbravo

Svjetska senzacija u Parizu, što je Donna Vekić napravila! Druga tenisačica svijeta briznula u plač, ovo je čudo

Piše SPORT SD
30. srpnja 2024. - 14:10

Kakva senzacija u Roland Garrosu, Donna Vekić je izbacila drugu tenisačicu svijeta, Coco Gauff, s 7:6, 6:2 i prošla u četvrtfinale olimpijskog turnira!

Gauff je u prvom setu imala break već u četvrtom gemu. Vodila se prava bitka u tom gemu, Donna je imala ‘sve u svojim rukama‘, ali Amerikanka se uspjela vratiti i iz druge break lopte doći do velike prednosti.

Imala je i prednost od 5:2, sjajan je otpor pružila Donna, uspjela je s 15:40 doći do deuca, ali Hrvaticu je, moglo bi se reći, u konačnici koštala tvrdoglavost i nepotrebno forsiranje dropshotova. Ali nije Donna odustajala, obranila je set loptu, pa u ključnom trenutku uzvratila sjajnim breakom za 4:5.

image
Patricia De Melo Moreira/Afp

U tie-breaku je bila bolja s 9:7. Bila je to velika borba u zadnjih nekoliko poena, Donna je senzacionalno okrenula stvari na svoju stranu i iskoristila drugu set loptu!

Nije ni u drugom setu nedostajalo uzbuđenja, ponovno je Gauff prva došla do breaka, ali ovaj put Vekić je odmah uzvratila, poravnala situaciju. Sjajno odigranim gemom ekspresno je vratila break, bio je to festival Donninih winnera, koji je zaključen dvostrukom pogreškom protivnice.

Nastavila je sjajno Donna, uzela break za 4:2. Tada je nastala velika kontroverza zbog odluke suca. Donna je odigrala duboku loptu, sudac je prvotno dosudio aut, da bi se naknadno ispravio i dosudio dobru loptu. Odluka, dobra lopta, je korektna, no Gauff smatra da je odluka utjecala na njen udarac.

Amerikanka je dugo raspravljala sa glavnim sucom, čak i supervizorom, potekle su i suze, a odluka se na kraju nije promijenila.

image
Patricia De Melo Moreira/Afp

Duga pauza, odnosno kontroverzna i nimalo ugodna situacija evidentno je ostavila traga na Donni, ali je hrvatska predstavnica spektakularno odradila meč do kraja i na servisu Gauff došla do velike pobjede!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 09:13