StoryEditorOCM
Tenisgrand slam

Švicarac Stan Wawrinka najstariji tenisač koji je pobijedio na US Openu od 1992.: ‘Ne pokušavam uspoređivati...‘

Piše Hina
30. kolovoza 2023. - 16:37

Bivši pobjednik US Opena Švicarac 38-godišnji Stan Wawrinka postao je najstariji tenisač koji je dobio meč na ovom turniru još od 1992. kada je to učinio tada 40-godišnji Jimmy Connors.

Wawrinka, koji je osvojio posljednji od svoja tri Grand Slam naslova u New Yorku 2016., pobijedio je u prvom kolu Japanca Yoshihita Nishioku sa 7-6(5) 6-2 6-4, unatoč problema sa stopalima koji su ga mučili posljednjih godina.

- Mislim da igram dobro. Ne pokušavam uspoređivati se s onim ​​iz prošlosti jer nikad nije dobra ideja uspoređivati ​​ono što sam radio prije nekoliko godina - rekao je Wawrinka novinarima.

- Ali zadovoljan sam svojom razinom. Znam gdje sam trenutno. Znam da mogu pobijediti neke stvarno dobre igrače. Mogu biti stvarno konkurentan. Dobro se krećem. Danas je bio sjajan meč. Stvarno visoka razina, visokog intenziteta. Sretan sam što sam prošao u tri seta. Najvažnije je nastaviti ići u pravom smjeru - dodao je.

Wawrinka se vratio na ATP u ožujku 2022. nakon više od godinu dana pauze poslije dvije operacije lijevog stopala i sada je među 100 najboljih na svijetu, trenutno zauzima 49. mjesto na ATP ljestvici.

Rekao je da nema namjeru usporiti u sumraku svoje karijere.

- Također se želiš potruditi do maksimuma, biti što bolji igrač, najbolji što je moguće. Naravno da ćeš imati uspona i padova u svojoj karijeri, s nekim pozitivnim emocijama kada pobjeđuješ, nekim teškim kada gubiš - rekao je Wawrinka.

- To je također jedan od glavnih razloga zašto nastavljam, da dobijem te emocije. Nadam se pozitivnom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:33