StoryEditorOCM
Teniszvuči nerealno, ali

Svi se pitaju tko će naslijediti Gorana, senzacija je na pomolu, je li se Đoković odlučio za totalni zaokret?

Piše Sport SD
30. ožujka 2024. - 14:55

Tko će naslijediti Gorana Ivaniševića na mjestu trenera Novaka Đokovića pitanje je koje ovih dana muči sportsku javnost u Srbiji.

Štoviše, osvajač 24 Grand Slamova uopće nije odlučio želi li imati trenera u nastavku karijere. Međutim, Srbi ističu dva imena, ma koliko god na prvu ruku zvuče nerealno. Naime, riječ je o dvije žene - Amelie Mauresmo i Conchiti Martinez - pišu Sportske novosti.

"Imale su dosta iskustva u radu s tenisačima, pa ih mnogi vide kao idealne i na mjestu Đokovićevog trenera. Prije svega zbog poljuljanog odnosa koji je Novak imao na terenu s Goranom i ogromne nervoza koja se tada pojavljivala.

Kada bi u kutu bila Amelie ili Conchita to bi donijelo potpuno drugačiji odnos na relaciji trener - igrač. U ovoj fazi karijere svjetskom broju jedan potreban je mir i strpljenje, a ne izljevi bijesa i nervoza", piše Kurir.

image
AFP

Amelie Mauresmo surađivala je s Andyjem Murrayom, Lucasom Pouilleom, vodila je francusku Davis Cup momčad, a trenutno je direktorica Roland Garrosa.

Španjolka Conchita Martinez također je vodila mušku reprezentaciju svoje države, a prije nekoliko godina dobila je priznanje WTA Toura za najbolju trenericu godine. Srbi ističu da ne bismo trebali zaboraviti niti Judy Murray, majku nekadašnjeg Novakovog rivala, koja slovi za veliko ime među damama koje se bave trenerskim poslom te da je ona svakako jedna od opcija.

Premda na prvu zvuči nerealno ili u najbolju ruku malo vjerojatno, svakako nije nemoguće. I ne bi bio prvi put da Đoković ima ženskog trenera!

Njega je, naime, na početku karijere trenirala pokojna Jelena Genčić, koja je prije njega vodila i Ivu Majoli, Moniku Seleš, ali i sad već bivšeg Đokovićevog trenera, Gorana Ivaniševića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 05:16