StoryEditorOCM
TenisBLIZU, ALI...

Srušila je snove Donni Vekić, ali ni ona nije uspjela osvojiti Wimbledon. Ček na 3,2 milijuna eura ide u druge ruke...

Piše M. Bi.
13. srpnja 2024. - 17:25

Barbora Krejčikova drugi put u karijeri pobjednica je Wimbledona! Čehinja je u finalu bila bolja od Jasmine Paolini sa 6:2, 2:6, 6:4, pa će od ponedjeljka biti deseta tenisačica svijeta, prije Wimbledona bila je 32. Najbolji plasman u karijeri bilo joj je drugo mjesto.

Finale najpoznatijeg Grand Slam turnira ponudilo je prva dva brzopotezna seta u kojima su obje finalistice lakoćom osvojile po jedan set. Prava drama razvila se u trećoj dionici, ravnoteža je trajala do 3:3 kada je Krejčikova oduzela servis Talijanki i pobjegla potom na 5:3. Pokazalo se to vrijednim osvajanja ovog velikog turnira. I novčane nagrade od čak 2.7 milijuna funti, odnosno 3,2 milijuna eura.

Talijanka je, pak, pravi hit ne samo ovogodišnjeg Wimbledona, već i cijele sezone. Vezala je dva Grand Slam finala za redom, Roland Garros i Wimbledon, a prvi meč na travi u karijeri dobila je tek prije 17 dana, dakle s punih 28. godina. I onda došla do finala Wimbledona... Ne čudi što je u Londonu bila miljenica publike tijekom cijelog turnira.

image
Afp
image
Afp
image

Jasmine Paolini, miljenica publike u Londonu

Afp
image
Afp
image

Italy‘s Jasmine Paolini returns against Czech Republic‘s Barbora Krejcikova during their women‘s singles final tennis match on the thirteenth day of the 2024 Wimbledon Championships at The All England Lawn Tennis and Croquet Club in Wimbledon, southwest London, on July 13, 2024. (Photo by HENRY NICHOLLS/AFP)/RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Henry Nicholls/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 16:57