StoryEditorOCM
Tenisolimpijske igre

Srbija zabrinuta, je li Đoković najavio kraj? Pričao je o velikom rivalu i najavio ‘posljednji ples‘

Piše Sport SD
26. srpnja 2024. - 10:11

Težak zadatak je pred Novakom Đokovićem, srpski tenisač ‘lovi‘ zlato na Olimpijskim igrama u Parizu, jedini trofej koji mu nedostaje u karijeri.

Teniski olimpijski turnir počinje u subotu, a zbog bolesti nastup je otkazao prvi svjetski tenisač, Talijan Jannik Sinner. Upitan je nastup i Španjolca Rafaela Nadala Olimpijskim zbog ozljede bedrenog mišića desne noge.

- Nadal je imao bolove tijekom četvrtka. Situacija nije bila dobra kroz cijeli dan. Svaku njegovu bol shvaćamo ozbiljno i u ovom trenutku ne mogu reći hoće li nastupiti na olimpijskom turniru. U ovom trenutku mu je potreban odmor i liječenje, izjavio je njegov trener Carlos Moya.

Nadalu je ždrijeb na startu dodijelio za suparnika Mađara Martona Fucsovicsa, a u slučaju pobjede već bi u drugom kolu, vrlo vjerojatno, igrao protiv svog velikog rivala Novaka Đokovića. Ali nastup Nadala je sad pod upitnikom.

Jučer je Đoković na jednoj svečanosti u Parizu govorio o svom velikom rivalu Nadalu.

- Očigledno je da nije igrao puno i njegov renking je pao, tako da je uvijek mogućnost da se sretnemo u ranije u turniru. To će definitivno biti spektakl, kao u stara dobra vremena. Nadam se da ćemo se sresti, jer će to biti posljednji ples za obojicu. Svako poštovanje za Rafu, ono što je napravio na terenima Roland Garrosa je neprocjenjivo, jedva čekam da zajedno izađemo na teren - izjavio je Đoković.

Ova izjava izazvala je zabrinutost u Srbiji, pitaju se je li nagovijestio kraj karijere. Vrijeme će pokazati...

image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:25