StoryEditorOCM
Tenisneviđeno

Srbija u potpunom šoku: tragičar Đoković izgubio dva puta u jednom danu, opet se sukobio s publikom

Piše HINA
25. studenog 2023. - 20:29

U finalu ovogodišnjeg izdanja Davis Cupa tenisača u Malagi igrat će Australija i Italija, nakon što je Australija još u petak u polufinalu svladala Finsku sa 2-0, Italija je u subotu velikim preokretom stigla do 2-1 pobjede protiv Srbije.

Odlučujući bod Italiji osigurali su Lorenzo Sonego i Jannik Sinner koji su u igri parova svladali Novaka Đokovića i Miomira Kecmanovića sa 6-3, 6-4.

Reprezentacija Srbije nije se uspjela plasirati u finale Davis Cupa, a Novak Đoković je u trećem setu, baš kao i nedavno u Torinu, ušao u "sukob" sa publikom u Malagi, što možete pogledati OVDJE.

U prvom susretu dana Srbiju je u vodstvo doveo Miomir Kecmanović koji je svladao Lorenza Musettija sa 6-7 (7), 6-2, 6-1, da bi potom Sinner svladao Đokovića sa 6-2, 2-6, 7-5. U tom je susretu Đoković bio nadomak odvođenja Srbije u finale, kod vodstva 5-4 u trećem setu imao je tri vezane meč-lopte stigavši do 0-40 na Sinnerov servis, no Talijan je uspio osvojiti pet poena zaredom, poravnati na 5-5, potom oduzeti servis prvom igraču svijeta i onda mirno odservirati za pobjedu.

Za Australiju ovo je 49. plasman u finale najcjenjenijeg teniskog momčadskog natjecanja, drugi uzastopni, lani u finalu izgubila od Kanade, ali posljednji od svojih 28 naslova osvojila je još prije 20 godina, odnosno 2003. Finskoj je plasman u polufinale daleko najbolji rezultat u povijesti ovog natjecanja.

S druge strane, Italija je dosada samo jednom osvojila Davis Cup, još 1976. godine, a još je šest puta gubila finale, posljednji put 1998.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:46