StoryEditorOCM
Tenisod 5. do 11. travnja

Split dobio organizaciju još jednog Challengera: ‘Ovo je konačna potvrda našeg truda i rada kojeg smo svi zajedno uložili prošle godine‘

Piše PSD
21. veljače 2021. - 17:22

Oduševljeni organizacijom prvog ATP Challengera u Splitu krajem rujna prošle godine ATP je odlučio direktoru Ismaru Moraliću ponuditi još jedan termin i to točno tjedan dana prije "originalnog" turnira koji je u kalendaru od 12. do 18. travnja ove godine.

Ovaj novi, dodatni turnir, na Teniskom centru Firule organizirat će se od 5. do 11. travnja, tako da će se na kultnim splitskim terenima igrati profesionalni tenis dva tjedna u nizu.

- Ovaj dodatni turnir je konačna potvrda našeg truda i rada kojeg smo svi zajedno uložili prošle godine, kada samo cijeli turnir digli od nule u samo sedam tjedana. Grad, Javna ustanova športski objekti Split, Turistička zajednica, TK Split 1950... Svi si imali dovoljno hrabrosti stati iza turnira u trenucima kada je cijeli svijet u potpunosti stao na 3 mjeseca.

- Naravno da je za ovakav rasplet zaslužna i reputacija koju naša agencija uživa u ATP-u kao njihov dugogodišnji partner te je stoga ova krasna vijest u neku ruku i uskršnji poklon Splitu i svim ljubiteljima tenisa u gradu pod Marjanom. Sigurno da je sa svim svojim teniskim rezultatima u proteklih 70 godina te igračicama i igračima, to i zaslužio. Siguran sam da će tradicija ostati, a turnir biti sve jači i jači - rekao je Moralić.

Za grad Split dva tjedna u turističkoj predsezoni, pogotovo u vrijeme pandemije COVID-a 19, znače jako puno. Ostvarit će se oko tisuću noćenja, dok će ATP prema prvim procjenama testove na COVID-19 platiti više od 400 tisuća kuna. Tenisači će ostati u gradu desetak do 15 dana, kao i nihovi treneri te prateće osoblje. Split se ovim turnirima sve jače upisuje na tenisku kartu svijeta, a u budućnosti očekujemo i daljnje iskorake.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 14:17