StoryEditor
Tenisvaga

Španjolski mediji ističu kako se Hrvatska plasirala u finale zahvaljujući kolektivu koji je presudio u odnosu na kvalitetu Novaka Đokovića

4. prosinca 2021. - 17:30

Španjolski mediji ističu kako se Hrvatska plasirala u finale ovogodišnjeg Davis Cupa, koji se igra u Madridu, svladavši u polufinalu Srbiju sa 2-1, zahvaljujući kolektivu koji je presudio u odnosu na idividualnu kvalitetu najbolje rangiranog tenisača svijeta Novaka Đokovića.

- Pavić i Mektić su završili sa Đokovićevim snom i odveli Hrvatsku u finale - pišu sportske novine Marca.

- Uvijek postoji prvi put. Hrvatska, koja nikada nije bila pobijedila susjede iz Srbije, osjetila je okus pobjede u ključnom trenutku, u polufinalu turnira - piše taj dnevnik sa sjedištem u Madridu.

- Đokoviću ovaj put nije imao tko asistirati. Tenis je individualni sport, ali u glavnom natjecanju reprezentacija momčad jako puno znači - dodaje.

Hrvatska je bila izgubila od Srbije u četvrtfinalu 2010. te u prvom kolu Svjetske skupine 2015. godine, no sada je u polufinalu to prekinula jer su Nikola Mektić i Mate Pavić u paru svladali sa 7-5 i 6-1 Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića.

Marca napominje kako "Srbi imaju najboljeg igrača u povijesti, ali ništa više".

- To se pokazalo u prethodnim mečevima a potvrdilo u polufinalu - napomenula je.

Konkurentski list AS u naslovu donosi: "Hrvatska završila s Đokovićem".

- U dvoboju susjeda prevladao je kolektiv nad individualnom briljantnošću prvog igrača svijeta - napominju te novine.

Osim igre parova kao ključan trenutak smatraju neočekivanu pobjedu Borne Goje nad Dušanom Lajovićem za vodstvo od 1-0.

- Hrvatska, prvak iz 2005. i 2018. te finalist iz 2016. godine, duguje spomenik Goji, 23-godišnjem igraču koji se nalazi na 279. poziciji i koji obično igra 'challengere - piše AS.

Novine Mundo Deportivo sa sjedištem u Barceloni ističu u naslovu: "Đoković se nasukao u parovima, Hrvatska je prvi finalist".

- Prvi par svijeta Nikola Mektić i Mate Pavić presudili su Novaku Đokoviću i Filipu Krajinoviću - napominje Mundo Deportivo podsjećajući kako "prvom reketu svijeta" ostaje naslov iz 2010. godine.

Novine El País donose naslov: "Đoković do ondje gdje mu je dopustila Hrvatska".

- Broj 1 je popustio zajedno s Krajinovićem pod moćnim parom rivala - pišu te novine.

Hrvatska će u nedjelju u dvorani Arena Madrid igrati finale Davis Cupa protiv pobjednika susreta između Njemačke i Rusije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2022 03:51