StoryEditorOCM
Tenissporna karikatura

Španjolci se brutalno narugali Đokoviću! Mnogi se bune, jesu li ovaj put pretjerali: ‘Stvarno nemate poštovanja...‘

Piše Sport SD
15. srpnja 2024. - 14:13

Carlos Alcaraz svladao je Novaka Đokovića u finalu Wimbledona. Puno lakše nego što se očekivalo španjolski tenisač slavo je u tri seta (6:2, 6:2, 7:6) i tako obranio naslov na najprestižnijem turniru. Podsjetimo, lani je Alcaraz pobijedio Đokovića nakon velike borbe u pet setova. Bio je to epski meč i borba po mnogima najvećeg tenisača u povijesti i onoga koji bi ga jednog dana mogao naslijediti.

image
Henry Nicholls/Afp

Jučerašnje slavlje bila je tek uvertira u veliki dan španjolskog sporta. Nakon tenisa, na red je došao nogomet i finale Europskog prvenstva u Njemačkoj u kojemu je Španjolska svladala Englesku s 2:1 i tako postala prvak Europe. Veliki Alcarazov uspjeh proslavila je i Marca, jedan od najuglednijih španjolskih i europskih sportskih listova. No, sudeći prema reakcijama iz Srbije ovaj put su malo pretjerali sa slavljem.

image
Andrej Isakovic/Afp

Na naslovnici je osvanula karikatura na kojoj je Đokovićeva glava. U mjesto kose ima travu, a nju kosi Alcaraz s kosilicom na kojoj je trofej.

- Karlos Alcaraz ponovno dokazuje Đokoviću da je novi šef u kući - stoji ispod karikature.

Neumjesno ili ne, prosudite sami. Mnogi su se u komentarima izjasnili kako je Marca ipak pretjerala. Po njima, Đoković zaslužuje puno više poštovanja kao najtrofejniji tenisač u povijesti, rekorder po broju osvojenih Grand Slam titula (24).

image
Andrej Isakovic/Afp
image
Andrej Isakovic/Afp
image
Andrej Isakovic/Afp
image
Andrej Isakovic/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 22:35