StoryEditorOCM
Tenisu teškoj situaciji

Šok za tenisku zvijezdu: zbog optužbi za zlostavljanje djevojke mora na sud i propušta dva Grand Slama?

Piše Niko Matičević/SN
17. siječnja 2024. - 09:08

Jednog od najboljih tenisača svijeta Alexandera Zvereva čeka sudski proces nakon što je optužen za fizičko zlostavljanje bivše djevojke. Informaciju je CNN-u prenio glasnogovornik berlinskog Kaznenog suda, pišu Sportske novosti.

Nijemac je optužen za “fizičko zlostavljanje i narušavanje zdravlja žene tijekom svađe u Berlinu u svibnju 2020.”, navodi se u priopćenju suda od 31. listopada 2023.

U priopćenju se također ističe da je 2. listopada 2023. dobio kazneni nalog i novčanu kaznu od 450.000 eura (478.000 dolara). Opovrgnuo je optužbe i uložio žalbu, što znači da će se o slučaju raspravljati na okružnom sudu u Berlinu.

Međutim, glasnogovornik suda rekao je da Zverev ne mora biti prisutan na suđenju osim ako berlinski okružni sud Tiergarten ne odluči drugačije. Ako do toga dođe, to bi moglo utjecati na Zverevovo igranje na Roland Garrosu, koji se održava od 26. svibnja do 9. lipnja, i Wimbledonu, koji se održava između 1. i 14. srpnja.

Prema Zverevovim odvjetnicima, žena je njegova bivša partnerica. Sud nije imenovao ženu, za koju se naširoko izvještava da je majka njegovog djeteta.

U siječnju prošle godine, ATP Tour je objavio da neće biti poduzete disciplinske mjere protiv Zvereva nakon što, prema njihovim riječima, nije bilo dovoljno dokaza koji bi potkrijepili objavljene navode o zlostavljanju.

Nijemac se trenutno natječe na Australian Openu gdje je u prvom kolu u četiri seta svladao sunarodnjaka Dominika Koepfera. Trenutačno šestog tenisača svijeta u drugom kolu čeka okršaj protiv Slovaka Lukáša Kleina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:29