StoryEditorOCM
Tenisevo i razloga

Šok u Parizu, Donna Vekić nakon povijesne pobjede donijela tešku odluku, otkazala svoj idući nastup

Piše Hrvoje Slišković/JL, Sport SD
30. srpnja 2024. - 16:03

Kakva senzacija u Roland Garrosu, Donna Vekić je izbacila drugu tenisačicu svijeta, Coco Gauff, s 7:6, 6:2 i prošla u četvrtfinale olimpijskog turnira!

- Sigurno je ovo jedna od moje top tri pobjede u karijeri, nju na zemlji... Ako ne i najveća pobjeda u karijeri - rekla je Donna nakon fantastične pobjede.

U drugom setu nedostajalo uzbuđenja, ponovno je Gauff prva došla do breaka, ali ovaj put Vekić je odmah uzvratila, poravnala situaciju. Sjajno odigranim gemom ekspresno je vratila break, bio je to festival Donninih winnera, koji je zaključen dvostrukom pogreškom protivnice.

image
Patricia De Melo Moreira/Afp

Nastavila je sjajno Donna, uzela break za 4:2. Tada je nastala velika kontroverza zbog odluke suca. Donna je odigrala duboku loptu, sudac je prvotno dosudio aut, da bi se naknadno ispravio i dosudio dobru loptu. Odluka, dobra lopta, je korektna, no Gauff smatra da je odluka utjecala na njen udarac.

Amerikanka je dugo raspravljala sa glavnim sucom, čak i supervizorom, potekle su i suze, a odluka se na kraju nije promijenila.

- U drugom gemu u drugom setu je promašila servis, a nisu sudili aut, što sad? - retorički se upitala Donna.

Publika je tada mahom prešla na stranu Amerikanke.

image
Patricia De Melo Moreira/Afp

- Francuzi su specifčni po navijanju, bili su ekstremno glasni.

Ipak, Donna osjeća veliku podršku svojih navijača, ne samo sada, već je zadnje vrijeme sve popularnija.

- Osjećam podršku iz cijele Hrvatske. I nakon Wimbledona sam bila u Hrvatskoj, osjeti se. Drago mi je da je ženski tenis više u fokusu. Igram nevjerojatan tenis. Na travi smo to očekivali, a sad na zemlji... Ni ja to nisam, mislim da mogu još bolje servirati.

Nakon teškog dana pred njom se našla golema odluka. Trebala je kasnije poslijepodne opet na teren, ona i Mate Pavić protiv kineske kombinacije Zheng/Zheng. Ali... Umor je prevelik, a nastupom bi kompromitirala svoj sutrašnji nastup, dok ni večeras ne bi bila sasvim ‘unutra‘.

Ipak je odustala, a umjesto njih na teren će Brazilci Stefani i Seyboth Wild.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 14:06