StoryEditorOCM
Tenistu je i slavni gost

Sky snima dokumentarac o hrvatskoj legendi, pun je bolnih detalja: ‘Čovjek kojeg je spasio tenis‘

Piše Iva Majić
27. studenog 2023. - 21:49

"Ljubo, čovjek kojeg je spasio tenis". Naslov je filma o Ivanu Ljubičiću, jednom od najvećih hrvatskih tenisača. Rođen je u Banja Luci, koju je 1992. godine napustio zbog rata na tom području Bosne i kao izbjeglica pronašao utočište u Hrvatskoj.

Njegov život i teniska karijera bit će prikazane u dokumentarcu u kojem će biti podijeljeni intimni trenutci iz Ljubičićevog života, počevši od teškog djetinjstva do odlučujućeg trenutka kada je napustio svoj rodni grad i stigao u Opatiju.

Bivši hrvatski tenisač prisjeća se razdoblja u kojem je sanjao o povratku u Banja Luku. No, osjećaj usamljenosti i teškoće koje je doživio za vrijeme tih godina, prema njegovim riječima, doprinijeli su njegovom usponu u svijetu tenisa. 

Ljubičić je bio jedan od najuspješnijih tenisača s ovih prostora. Osvojio je ukupno 10 turnira i dostigao treće mjesto na ATP listi 2006. godine. Vlasnik je i brončane medalje s Olimpijskih igara u Ateni iz 2004. godine, koju je osvojio u paru s Mariom Ančićem. Također, bio je član hrvatske reprezentacije koja je 2005. godine osvojila Davis Cup.

Nakon što je prekinuo svoju sportsku karijeru, ostao je blizu teniskih terena. Bio je trener Rogera Federera od 2016. do 2022. godine, ili točnije, kraja karijere slavnog Švicarca. Upravo će i jedan od najvećih tenisača u povijesti biti taj koji će pričati o Hrvatu u dugoočekivanom filmu čija je premijera planirana za kraj godine, prema informacijama kanala "Sky Sport".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 14:36