StoryEditorOCM
Tenismeč pun preokreta

Sjajna Donna Vekić nakon drame projurila do polufinala i borbe za medalju!

Piše ivan renić
1. kolovoza 2024. - 00:10

Kakva borba, kakva glava, lavica Donna! Veliki dan hrvatskog sporta na Olimpijskim igrama u Parizu završen je pobjedom Donne Vekić u četvrtfinalu protiv Ukrajinke Marte Kostjuk 6:4, 2:6, 7:6. Velika se borba vodila u više od dva i pol sata igre. Čudesna Donna nastavila je svoju seriju i još jednom pokazala kako je u posljednje vrijeme u velikoj formi. Životnoj formi. A kada se to poklopi baš za vrijeme Olimpijskih igara, e onda nema druge nego – idemo do kraja!

Furiozno je Vekić otvorila meč. Odmah je uzela ‘break‘ Ukrajinki koji se nije pošteno ni zagrijala, a već se našla u značajnom zaostatku. Četiri gema vezala je Donna bez odgovora Kostjuk. Pribrala se potom nešto Ukrajinka, vratila se do 5:4, ali više od toga nije mogla. Donna je svojim servisom potvrdila osvajanje prvog seta na veliko slavlje stotina hrvatskih navijača u Rolland Garrosu.

Napunile su se tribine našim navijačima. Na svakoj su se strani mogle vidjeti zastave. Meč nije propustila ni Kolinda Grabar Kitarović koja je stigla pogledati Donnu nakon što je dodijelila zlatnu medalju Splićanki Barbari Matić koja je slavila u džudu.

Gdje je stala u prvom, nastavila je u drugom setu. Opet je odmah pao ‘break‘ i bilo je jasno da Vekić plovi prema još jednoj velikoj pobjedi nakon što je u prošlom kolu izbacila drugu igračicu svijeta Amerikanku Coco Gauff. I Ukrajinka je u prošlom kolu priredila iznenađenje pobijedivši Grkinju Mariju Sakkari. No, protiv raspoložene Hrvatice ni u jednom trenutku nije imala šanse.

image
Carl De Souza/Afp

Agresivna je bila Vekić, sigurna na svom servisu, raznovrsna u napadu. Mudro je i uspješno koristila ‘drop shot‘, na sve strane Kostjuk je pokušavala stići. I kako to obično biva na tribinama Roland Garrosa i drugih velikih teniskih stadiona, publika se obično svrsta na stranu one tenisačice koja se nađe u velikom zaostatku. A to je bilo sasvim jasno nakon 6:4 i 2:0 i dvije ‘break‘ lopte.

Međutim, tada se sve okrenulo. Kostjuk je vezala šest gemova u nizu i odnijela drugi set. Činilo se da je Donna potonula. Momentum se odjednom preokrenuo na stranu Ukrajinke koja je u pauzi između setova čak i zaplesala. Velika borba odvijala se u trećem setu. Gotovo pa poen za poen, gem za gem. Ali onda je Vekić napravila ‘break‘ za 4:3 i potvrdila ga svojim servisom. U drami završnice zadnjih nekoliko gemova padali su ‘breakovi‘, a Donna je skupila snage i upisala veliku pobjedu u tie-breaku vrijednu polufinala u kojem je čeka Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova

image
Carl De Souza/Afp
image
Patricia De Melo Moreira/Afp
image
Carl De Souza/Afp
image
Carl De Souza/Afp
image
Carl De Souza/Afp
image
Carl De Souza/Afp
image
Carl De Souza/Afp
image
Patricia De Melo Moreira/Afp
image
Patricia De Melo Moreira/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 14:09