StoryEditorOCM
Tenis‘sveta trava‘

Senzacionalna Donna Vekić pobijedila ‘bivšu‘ Hrvaticu i ušla u polufinale Wimbledona, zaradila je vrtoglavi iznos

Piše SN/Sport SD
9. srpnja 2024. - 16:15

Donna Vekić došla je do rezultata karijere. Osječka je tenisačica u polufinalu Wimbledona nakon što je u četvrtfinalu pobijedila Novozelanđanku Lulu Sun, ranije poznatu kao Lucija Radovčić (otac Zdeslav je Hrvat, majka Kineskinja), sa 5:7, 6:4, 6:1.

Nije najbolje krenulo za hrvatsku tenisačicu koja je izgubila prvi set rezultatom 7:5. No, Donna je idući set osvojila sa 6:4 i odvela meč u odlučujući set.

image

Donna Vekić

Andrej Isakovic/Afp

Imala je Donna pregršt prilika za oduzeti servis suparnici u prvom setu, ali nije iskoristila niti jednu od četiri break lopte. Sun je pri rezultatu 5:5 iskoristila jednu od dvije vezane break lopte te zaključila prvi set u svoj korist.

U drugom setu su obje tenisačice mirno držale svoj servis do rezultata 3:3. Tada je Donna zaredala dva gema i došla do servisa za poravnanje u setovima. U gemu za set se odvijala prava drama. Vekić je prva došla do set lopte, no tada je Sun zaredala dva poena i došla do break lopte. Vekić je u gemu napravila čak tri dvostruke greške i sama vratila Novozelanđanku u set.

Već u idućem gemu Donna je opet došla do set lopte, ovaj put na servis protivnice. Ovog puta je iskoristila set loptu sjajnom skraćenom lopticom i vratila stvari na početak.

A u odlučujućem setu stvari nisu mogle bolje krenuti za Vekić koja je ekspresno povela 4:0. Impresivna Donna uzela je 16 od prvih 18 poena u setu. Novozelanđanka ije ni postojala na ‘svetoj travi‘. Nastavila je Osječanka gaziti, uzela i peti gem... Lulu je uspjela smanjiti na 1:5, makar za kozmetiku, da nije baš nula na kontu u toj odlučujućoj dionici, ali to je bilo sve. Donna je odmah opet nagazila i uzela taj treći set sa 6:1.

Plasman u polufinale Donni je donio vrtoglavih 846 tisuća eura. Ima tu i poreza za platiti, ali ostat će neka ‘sića‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 16:22