StoryEditorOCM
TenisWta makarska open

Sedam ih startalo, u četvrtfinale se plasirala samo Petra Martić, sljedeća joj je protivnica Joint

Piše Hina
6. lipnja 2024. - 23:21

Od sedam hrvatskih tenisačica koje su se našle u ždrijebu WTA 125 turnira Makarska Open, do četvrtfinala je stigla samo najiskusnija i najbolje rangirana među njima, 33-godišnja Petra Martić, koja je u četvrtak u drugom kolu svladala Zagrepčanku Leu Bošković sa 7-6 (6), 6-4.

Bošković (WTA - 204.) je u prvom setu propustila prednost ‘breaka‘ i set-loptu kod vodstva 5-4. Ipak, Martić (WTA - 81.) je odvela set u ‘tie-break‘ i osvojila ga. i drugi set je bio izjednačen, ali je u završnici Bošković dvaput izgubila servis te tako poslala Martić u četvrtfinale.

Petrina četvrtfinalna suparnica će biti Australka Maya Joint (WTA - 192.) koja je u prvom kolu održala lekciju (6-1, 6-1) Antoniji Ružić, a u drugom izbacila 3. nositeljicu, Slovakinju Annu Karolinu Schmiedlovu.

Ravnopravan meč protiv 4. nositeljice, Kineskinje Wang Xiyu (WTA - 61.), odigrala je Dubrovčanka Lucija Ćirić Bagarić (WTA - 184.). U prvom setu je povela sa 5-3, ali je izgubila četiri gema u nizu, a time i prvu dionicu meča. U drugom setu je Lucija dvaput nadoknađivala ‘break‘ zaostatka, izborila ‘tie-break‘, ali nije uspjela odvesti meč u treći set.

Petak je četvrtfinalni dan na WTA 125 Makarska Openu, osim Petre Martić i Maye Joint, za plasman u polufinale borit će se Leolia Jeanjean (Fra) - Katie Volynets (SAD/8), Wang Xiyu (Kin/4) - Brenda Fruhvirtova (Češ/6) i Nao Hibino (Jap/7) - Mayar Sherif (Egi/2).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2024 23:49