StoryEditor
Tenisnevjerojatan podatak

Roger Federer ove bi godine ponovno mogao ući u povijest, ali ovoga puta ne iz sportskog razloga: postat će prvi Europljanin kojem je to uspjelo?

Piše SN
8. siječnja 2020. - 22:38

Roger Federer mogao bi pamtiti 2020. godinu, osim po eventualnim sjajnim sportskim rezultatima, i po jednom epohalnom događaju, ulasku u odabrano društvo - milijardera. Postao bi na taj način prvi Europljanin kojem je to uspjelo, prvi izvan SAD-a.

Naime, kako piše Tennis.com, a prenose Sportske novosti, Švicarac je u ovome trenutku "težak" nešto više od 900 milijuna dolara. S obzirom da je u 2019. zaradio oko 95 milijuna, jasna je računica da bi još jedna takva sezona donijela upis u - povijesne knjige.

"Vjerojatnost da će probiti granicu milijarde poprilično je velika. A tu je i unosni ugovor s japanskom tvrtkom Uniqlo koja mu jamči 25 milijuna dolara godišnje", piše navedeni izvor.

Švicarski Blick podsjeća na Rogera Federera iz 2000. godine kad sigurno nije mogao niti sanjati da će jednog dana doći u poziciju raspolagati s toliko novca.

"Ja sam jako štedljiv i ne razbacujem se s novcem", poručio je tad.

Prvi sportaš koji je probio milijardu bio je Tiger Woods, a učinio je to 2009. godine. Šest godina kasnije učinio je to i Michael Jordan, ironično dok je bio već debelo u mirovini, a posljednji u toj ekipi je i bivši boksač Floyd Mayweather. Federer je sljedeći...

#ROGER FEDERER

Izdvojeno