StoryEditorOCM
Tenisotkazana svečanost

Proslavljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević morat će pričekati još godinu dana da postane ‘stanar‘ Međunarodne kuće slavnih

Piše Hina
15. svibnja 2020. - 20:09
Croatia's former tennis player Goran Ivanisevic (bottom C) watches the men's singles semi-final match between Switzerland's Roger Federer and Serbia's Novak Djokovic on day eleven of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 30, 2020. (Photo by DAVID GRAY/AFP)/IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USEDavid Gray

Proslavljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević morat će još pričekati da postane prvim Hrvatom koji je uvršten u Međunarodnu tenisku kuću slavnih budući da je svečanost prijema, koja se trebala održati 18. srpnja u SAD-u, otkazana zbog koronavirusa.

Iz uprave Međunarodne teniske kuće slavnih stigla je obavijest da se ceremonija odgađa za godinu dana.

Uz wimbledonskog pobjednika iz 2001., na svečanosti u američkom Newportu u Međunarodnu tenisku kuću slavnih trebala je biti uvrštena i proslavljena španjolska tenisačica Conchita Martinez, koja je svoj jedini pojedinačni Grand Slam naslov osvojila u Wimbledonu 1994. godine.

Goran Ivanišević i Conchita Martinez postat će 258. i 259. stanovnik institucije koja slavi karijere najvećih tenisačica i tenisača u povijesti, ali tek u srpnju sljedeće godine.

- Vijest da sam primljen u Kuću slavnih bila je veliko veselje i čast za mene. S radošću ću također čekati sljedeću godinu i ceremoniju budući da je ovom trenutku zdravlje daleko najbitnija stvar - kazao je Ivanišević na službenoj stranici tennisfame.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2023 16:07