StoryEditor

Promjena domaćinstva: prva tenisačica svijeta mogla bi propustiti Masters, njen trener nije zadovoljan uvjetima u kojima će se igrati

Piše Hina
15. rujna 2021. - 15:10

Trenutačno prva tenisačica svijeta, Australka Ashleigh Barty mogla bi propustiti ovogodišnji WTA "masters" u meksičkom gradu Guadalajari na kojem bi trebala braniti naslov zbog "smiješnih uvjeta za igranje", kazao je njezin trener Craig Tyzzer.

Završnica osam najboljih tenisačica svijeta, koja će se igrati u prvoj polovici studenoga, zbog pandemije koronavirusa prebačena je iz kineskog Shenzhena u Guadalajaru.

"Upravo smo saznali kako će se 'masters' igrati na nadmorskoj visini od 1500 metara te kako će se koristiti loptice smanjenog pritiska. Takve loptice apsolutno lete, a kada se koriste u normalnim uvjetima uopće ne odskaču. Da najbolje igračice na svijetu igraju u uvjetima na koje nisu navikle nije najbolja reklama za ženski tenis. To je smiješno", rekao je Tyzzer.

Razlog više za odustajanje je i taj kako bi po povratku iz Meksika u Australiju Barty morala u dvotjednu samoizolaciju te tako kompromitirala pripreme za Australian Open u siječnju.

item - id = 1127516
related id = 0 -> 1111757
related id = 1 -> 1097308
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2021 15:14