StoryEditorOCM
Tenistenisači nisu sretni

Pozadina skandala oko teniskih terena u Splitu: bolje uvjete imaju i u Širokom Brijegu, na Firulama se radi, ali...

Piše P. S.
11. listopada 2024. - 13:06

O kojim se i kakvim to terenima radi, a zbog kojih se Borna Gojo odbio rukovati s bivšom predsjednicom HTS-a Nikolinom Babić? Split nikad nije imao uvjete za rad zimi. Uvjeti su, naime, zatvoreni tereni s tvrdom podlogom. 

Na terenima 8 - 9 - 10 na Firulama kojima upravlja Javna ustanova športski objekti zimi se digne balon, ali su sve do ove godine bili sa zemljanom podlogom. Split je tako bio grad koji ima pregršt vrhunskih tenisača, puno mladih koji stasavaju, a zimi su uvjete za prave pripreme morali tražiti izvan svoga grada.

Čak, recimo, Široki Brijeg ima dvoranu i to čvrstu, ima i dvoranske turnire međunarodnog karaktera, a Split koji je dao Ivaniševića, Ančića, Pilića, Franulovića, Pavića, Ajdukovića, Goju, Ostoju, Kokezu, Martić, Kostanić... Split ih nema. 

No, sada se napravio barem kompromis, JUŠO je ‘digao‘ zemlju s trena osam devet i deset i ove godine će se ‘naliti‘ betonska podloga. Balon ostaje isti, ali barem je podloga odgovarajuća. No, kasno za Goju i još kasnije za Nikolinu Babić.

image

Radovi na terenu na Firulama

P. S.

Problem je i što su tenisači iz Davis Cup reprezentacije željeli da se sve to odvije pod patronatom HTS-a te da oni imaju prioritet, no ovu priču vuče sam Grad Split i javna ustanova športski objekti i korištenje će biti po njihovim pravilima. Ostaje vidjeti kako će se to u perspektivi odraziti na (ne)zadovoljstvo Goje, Poljička, Prižmića, Mikruta i ostalih.

Skandal oko terena u Splitu trese hrvatski tenis: Gojo brutalno izvrijeđao predsjednicu, ona dala ostavku

Podsjećamo, kako je pisao Nacional, sada već bivšoj predsjednici Saveza Nikolini Babić igrači su najavili bojkot u Davis Cupu ako se ne realizira izgradnja teniskih terena u Splitu. Tenisači su ipak došli u Varaždin na pretkvalifikacijski dvoboj protiv Litve, no onda je eskaliralo.

image

Goran Ivanišević, Borna Gojo
 

Ronald Gorsic/Cropix

Naime, Borna Gojo odbio je pružiti ruku. Javio nam se otac tenisača, Ante Gojo, koji demantira da je bilo ikakvih uvreda upućenih predsjednici. Istina je da je ljut na Nikolinu Babić zbog terena, te da se odbio rukovati s njom. Ali, nikakvih uvreda nije bilo, te je cijela priča malo prenapuhana, rekao nam je Ante Gojo.

Kasnije je Babić dala ostavku, a idući predsjednik Saveza trebao bi biti Zdravko Marić, piše Nacional.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. listopad 2024 13:25