StoryEditor
TenisIsmar Moralić

Post festum dva ATP Challengera na Firulama: ‘Želimo da Split bude prepoznat diljem svijeta’

20. travnja 2021. - 08:17

Splitski Roland Garros, kako mu tepa direktor Ismar Moralić, zaokružio je svoje treće izdanje. ATP Challenger Split Open ove se godine u dvostrukom pojavljivanju, tjedan za tjedan, borio sa snijegom, kišom, jakom burom, jugom i nažalost izostankom gledatelja, no sve je nedaće uspio prevladati.

- Gledali smo dva tjedna vrhunskog tenisa. Sve na što smo mogli utjecati, odradili smo kako treba, naš je tim odradio fantastičan posao i tenisači su se kod nas osjećali ugodno - kazao je Moralić i istaknuo turistički značaj koji je dodatno pojačan činjenicom što su turnir ove godine obilježili tenisači iz zemalja iz kojih nam dolazi velik broj turista. Prvi je turnir pripao Slovencima (Blaž Rola je u finalu pobijedio Blaža Kavčiča), a drugi Poljacima (Kacper Žuk osvojio je singl, a Szymon Walkow i Jan Zielinski parove).

Da je barem bio prijenos...

- Šteta što nije bilo televizijskog prijenosa, ali je tu zato bio ATP stream koji je bio izuzetno gledan. U Sloveniji i Poljskoj turnir je bio jako dobro popraćen. Bila je to lijepa promocija Splita i Hrvatske.

Osim publike, za potpuni dojam iz perspektive organizatora nedostajali su i bolji rezultati hrvatskih tenisača. Prošle jeseni na premijernom izdanju Split Opena domaći momci Borna Gojo i Duje Ajduković igrali su polufinale, a ovaj put ni jedan naš predstavnik nije izborio niti četvrtfinale. Borna nije ni igrao, Duje je ostvario jednu pobjedu, a Nino Serdarušić je oba puta ispao u drugom kolu. Moralić smatra da je jedan od problema upravo spomenuto odsustvo gledatelja.

- Ona je ta koja daje impuls i sigurno je nedostajala našim igračima. Ima ljudi po crkvama, kasinima, kinima, kazalištima, restoranima i kafićima, a ispada da je tenis najriskantniji po zdravlje ljudi. Ne znam zašto je to tako jer smo mogli održavati razmak na stadionu.

Moralić je dodao:

- Naša je politika davati pozivnice našim mladim igračima, a možda neki od njih još nisu dovoljno iskusni za ovu razinu. Vjerujem da će i njihovi rezultati biti bolji kad još malo stasaju.

Proljetni termin

Sljedeće bi godine turnir trebao ostati u proljetnom terminu, no Moralić se ne zalijeće spektakularnim najavama budući da je zbog koronavirusa teško bilo što dugoročno planirati. Ipak, njegova je poruka jasna:

- Od Splita želimo stvoriti teniski centar koji će biti prepoznat diljem svijeta i s našim ćemo partnerima učiniti sve da Split Open bude još kvalitetniji nego što je bio ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2021 18:07