StoryEditor
Tenissport glam

Plijeni pažnju gdje god se pojavi: Radije bih da u konačnici budem poznatija po tenisu

31. srpnja 2018. - 17:41
111glam

Nije još osvojila WTA turnir, niti je bljesnula na nekom Grand Slamu. Ali kaštelanska tenisačica Mariana Dražić svakako plijeni pažnju gdje god se pojavi.

Atraktivnog izgleda ova mlada tenisačica već je postala zaštitno lice nekih brendova, da ih sada na ovom mjestu ne reklamiramo i navodimo, ali svakako je zanimljivo spomenuti.

- Radije bih da u konačnici budem poznatija po tenisu, ali uvijek je lijepo iskoristit i taj dio – nasmijala se Mariana.

Mariani su 23 godine, trenutno je 749. u pojedinačnoj konkurenciji te 528. u igri parova. No, vjerojatno bi bila znatno bolje rangirana da je prije dvije godien nisu snašle zdravstvene nevolje.

- Operirala sam slijepo crijevo u rujnu 2016. godine, mjesec prije toga ozlijedila sam i koljeno. Kad se to spojilo, bila sam odsutna četiri mjeseca. Nakon povratka sam osvojila prvu titulu u dublu. I nanizala ih do sada ukupno sedam na ITF turnirima.

– Tako je, imam ukupno sedam titula iz 12 finala.

A pojedinačno?

- Pojedinačno nisam baš mogla puno napraviti upravo radi ozljeda, više sam igrala dubl. Ali sada ću pojačati nastupe i u pojedinačnoj konkurenciji, prošla sam kolo kvalifikacija na 80 tisuća dolara vrijednog turnira u Astani...

Uspiješ li financirati godinu po turnirima?

– Uspijem nekako, može se i isplati se kad se osvoje parovi ili igra finale, onda nije loše.

Zanimljivo je i da joj je tata poznati sportaš, bivši igrač Hajduka Darko Dražić.

– Tata mi dosta pomaže, po njegovom programu radim kondiciju. S deset godina sam tako i krenula, onda nastavila u Zagrebu s Marinom Bašiću. Sad opet radim po tatinom programu, čude se mnogi kako može nogometaš napisati program za tenisačicu, ali vrlo je dobar u tome. Majka Jadranka je uvijek uz mene, podrška na turnirima.

A ne možemo preskočiti ni sestru Antoniju koja je – teniska sutkinja! I to vrlo perspektivna. Je li ti kad sudila?

– Sestra mi ne smije suditi, u krvnom smo srodstvu, nadam se da uskoro neće radi mene smjeti suditi neke WTA turnire.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 13:14