StoryEditorOCM
Tenispoznat je cilj

Peti pokušaj da konačno osvoji zlato: Novak Đoković potvrdio svoj nastup na olimpijskim igrama u Parizu

Piše Hina
18. lipnja 2024. - 23:24

Srpski olimpijski odbor u utorak je potvrdio da će 37-godišnji tenisač Novak Đoković biti među srpskim sportašima koji će se natjecati na Olimpijskim igrama u Parizu.

Za najuspješnijeg tenisača svih vremena to će biti peti pokušaj da se domogne zlatne olimpijske medalje, jer je od 2008. sudjelovao na svim olimpijskim turnirima.

Đoković je u Pekingu 2008., gdje je imao svoj debitantski olimpijski nastup osvojio brončano odličje, da bi u preostala tri nastupa ostao bez finala, a dvaput je gubio mečeve za brončanu medalju.

U Tokiju prije tri godine izgubio je polufinale od Alexandera Zvereva koji je poslije postao olimpijskim pobjednikom, a potom i meč za broncu od Španjolca Pabla Carrena Buste.

U Rio de Janeiru je u prvom kolu potražen od Argentinca Juana Martina del Potra, koji ga je četiri godine prije, na wimbledonskoj travi, pobijedio u meču za broncu na OI u Londonu.

Đoković je još u travnju Olimpijske igre u Parizu stavio među svoje "prioritete", jer je olimpijsko zlato jedini trofej koji mu nedostaje u veličanstvenoj karijeri.

Teniski turnir na pariškim Igrama će biti igran na zemljanim terenima u Roland Garrosu od 27. srpnja do 4. kolovoza, a svoj su nastup najavili Španjolac Rafael Nadal i Britanac Andy Murray, dvojac koji je Đokovića dvaput zaustavljao u olimpijskim polufinalima, 2008. u Pekingu i 2012. u Londonu.

Uz Đokovića, Srbiju će na pariškom olimpijskom turniru predstavljati i Dušan Lajović, 56. na ATP ljestvici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 23:24