StoryEditorOCM
Tenisus open

Ovi kadrovi zabrinuli su navijače, Đoković je teško dolazio do daha, čak se i uhvatio za srce...

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
29. kolovoza 2024. - 08:02

Novak Đoković plasirao se u 3. kolo US Opena nakon što mu je njegov sunarodnjak Laslo Đere predao meč početkom trećeg seta.

U prvom setu najbolji srpski tenisač imao je određenih problema, mučio se s disanjem te je više puta teško dolazio do daha. Čak se uhvatio i za srce, a u stanci uoči drugog seta zatražio je i medicinski time-out kako bi dobio kraću masažu ispod rebra na desnoj strani tijela - pišu Sportske novosti.

Uvjeti za igru bili su jako teški. Naime, zbog oluje se meč igrao pod krovom te su obojica tenisača morali igrati po velikoj sparini.

image
AFP

- Imao sam problema s trbuhom većem dijelu prva dva seta, to se odrazilo na način na koji sam se oporavljao nakon poena. Jako sam se znojio, bilo mi je teško disati – kazao je Đoković.

- Želim Laslu sve najbolje, da se vrati što prije, zaslužuje biti više rangiran, želim mu kontinuitet jer je jako posvećen i dobar momak, miran momak koji voli raditi. Poboljšao se pred kraj drugog seta, utjecalo je i to što je bilo iscrpljujućih razmjena, što je i očekivano kada vidimo prošlu godinu. Moja igra mu generalno odgovara, ne ustručava se napasti. Ove godine su ubrzani tereni, lopta niže i brže odskače, a on to voli. Nezgodno je igrati protiv njega – naglasio je najbolji tenisač svijeta i aktualni osvajač Olimpijskih igara.

image
AFP

Prokomentirao je i svoju igru.

- Nisam dobro servirao u prva dva meča, i dalje pokušavam pronaći ritam i tempo na servisu. Ako nemaš visok postotak servisa, moraš puno raditi za poene, naročito protiv igrača kao što je Đere koji je sjajan, čvrst sa osnovne linije. Znao sam da ću se baš morati namučiti se i oznojiti ako ne budem dobro servirao, a tako je i bilo, dva sata za dva seta. Kraj je bio kakvog nitko ne želi, ni publika bi mi, vjerojatno kao posljedica takvog fizičkog meča. Mečevi će postajati teži, ali pronaći ću način – najavio je Novak Đoković kojeg u 3. kolu očekuje Aleksej Popirin.

- Puno je napredovao, ne griješi toliko kao prije, bit ću sretan ako ga opet pobijedim u četiri seta – poručio je srpski tenisač.

image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 22:37