StoryEditorOCM
Tenisvau, vau

Otkriven tajni plan koji stoji iza teniskog WTA turnira u Makarskoj, evo gdje točno ide prihod od ulaznica

Piše Sport SD
24. svibnja 2023. - 14:41

Teniska Makarska opet će blistati, sprema se novi spektakl pod Biokovom.

Prošle se godine WTA 125k turnir iz Bola na Braču preseilo u Makarsku i polako, ali sigurno, ‘pušta korijenje’.

Joško Gvardiol, Nenad Bjelica, Filip Ivić, Ivan Dodig, Tea Pijević, Ivan Klasnić, Slaven Bilić, Stipe Žunić i Martin Erlić podržali su ženski tenis i 17. izdanje WTA turnira, drugo koje će se održati u Makarskoj. U kratkim video porukama pozvali su ljubitelje tenisa i sporta od 5. do 11. lipnja u grad pod Biokovom, a video porukama na predstavljanje programa WTA Makarska Open hosted by Valamar u Zagrebu, uz egipatsku tenisačicu Mayar Sherif, javile su se i predstavnice hrvatske Tena Lukas, Antonija Ružić i Petra Marčinko koje jedva čekaju zaigrati na domaćem terenu.

- Bit će to najjače izdanje do sada, pravi teniski spektakl, nastupit će čak 14 tenisačica iz TOP 100. U grad pod Biokovom od 5. do 11. lipnja zaigrat će Yulija Putintseva iz Kazahstana, Linda Noskova iz Češke, Jasmine Paolini iz Italije, pobjednica WTA turnira na Bolu prije nekoliko godina, Danka Krovinović iz Crne Gore, a najjačih pet zaključuje Amerikanka Peyton Stearns - istaknuo je direktor turnira Feliks Lukas na predstavljanju novog izdanja ovog turnira u Zagrebu.

U Makarsku dolaze i Kateryna Baindl iz Ukraine, Emma Navarro iz SAD-a, Rebecca Peterson iz Švedske, Julia Grabher iz Australije, Mađarice Dalma Galfi i Anna Bonda te Anna Karolina Schmiedlova. Nastupiti će i Amerikanka Katie Volynets i Francuskinje Clara Burel i Diane Parry. Iz Slovenije dolazi Tamara Zidanšek, još jedna pobjednica bolskog izdanja turnira, Njemica Lura Siegmund, Kineskinja Yue Yuan, Francuskinja Leilia Jeanjean, Brazilka Laura Pigossi te Amerikanka Kayla Day.

Na konferenciji za medije, direktor Lukas objavio je i kojim su tenisačicama su uručene pozivnice.

- Pozivnice su dobile Petra Marčinko, Tena Lukas, Antonia Ružić i Krisitna Dmitruk, a dodatne pozivnice za TOP 50 tenisačice Mayar Sherif i Martina Trevisan. 

Na prijavnoj listi još su naše Ana Konjuh, Jana Fett i Tara Wurth koje još uvijek imaju šansu zaigrati u Makarskoj, ovisno o rezultatima na Roland Garrosu.

Ljubitelji tenisa ulaznice mogu kupiti putem sustava Adriaticketa, a sav prihod od prodaje donirat će se makarskoj udruzi Mucrum za kupnju prvog terapijskog psa koji će olakšati rad s djecom sa smetnjama u razvoju.

Osim jakog sportskog segmenta, WTA Makarska Open ima i bogat zabavni program, u Tenis centru zasvirat će i svjetski poznata pijanistica Lola Astanova koja će prilikom posjeta Makarskoj snimiti i službeni video spot. Dalje, od domaćih zvijezda nastupit će Albina, Cambi i slovenski DJ duo Vanillaz, a atraktivan program organizira se i na glavnom makarskom trgu u sklopu WTA Cityja.

- Od prvog dana naglašavamo važnost strateškog promišljanja turizma i radimo na sveobuhvatnom podizanju kvalitete naše ponude. Makarska Open je globalno prepoznatljiv događaj i predstavlja značajan iskorak prema osnaživanju imidža Makarske, ne samo kao poželjne turističke, već i sportske destinacije, koja turistima nudi nova iskustva i zanimljive sadržaje i izvan sezone. Makarska, koja nesumnjivo ima dugogodišnju sportsku tradiciju, već se prošle godine pokazala kao izvrstan domaćin i partner u ovom projektu. Ove godine smo također pripremili vrhunski program namijenjen svim uzrastima u sklopu WTA City događanja. Sve posjetitelje Makarske, od 5. do 11. lipnja, očekuje jedan sportski spektakl i fenomenalna zabava - izjavio je gradonačelnik Zoran Paunović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:49