StoryEditor
TenisNajbolja zabava na Jadranu

Od 30. svibnja do 5. lipnja Makarska postaje središte zabave i sporta. Vrhunski izvođači, kazališne predstave, izložbe, Kids Day – program turnira WTA Makarska Open hosted by Valmar nikad nije bio atraktivniji

Piše Croatia Tickets
23. svibnja 2022. - 10:41

Prvi put u Makarskoj, ali u velikom stilu! Turnir WTA Makarska Open u suradnji s Gradom 30. svibnja koncertom Big Banda i Zdenke Kovačiček otvara WTACity. Glavni makarski trg najljepša je kulisa za vrući ljetni ritam koji očekuje sve ljubitelje tenisa, Makarane i njihove goste. Funky House Night uz DJ-a Tonija Juranovića rezervirana je za 31. svibnja, Black Coffee nastupa 1. lipnja, New Gondoliers 2. lipnja, Noa & Tour de Funk 3. lipnja, a 4. lipnja nakon polufinala na pozornici u središtu Makarske zaplesat će KUD Jedinstvo, slijedi koncert popularnog Mjesnog odbora i gosta iznenađenja. Nakon završnice u nedjelju WTACity zatvara se nastupom Ischariotzckyja. Mislilo se i na najmlađe, oni će uživati u svom danu 1. lipnja od 10:30 također na glavnom trgu.

Vruće će biti i na Teniskom centru Valamar Riviere. Tamo će Rijad Gvozden 2. lipnja nasmijati publiku s monokomedijom Bosanac na odmoru, 3. lipnja zapjevat će klapa Šufit, uoči polufinala, 4. lipnja, pravi „warm-up“, koncert Nene Belana, a pred finale 5. lipnja nastupa vokalni sastav Cambi sa svojim hitovima "Zaljubljen" i "Od milijun samo jedna“.

U „backstageu“ teniskih terena odlične radionice i paneli za sportaše i rekreativce te atraktivna izložba portreta najpoznatijih holivudskih glumaca velikog prijatelja ovog turnira, fotografa Jadrana Lazića.

„Od prvog dana cilj nam je u naš grad ispod Biokova dovesti atraktivne i prepoznatljive događaje kao što je WTA turnir. Iznimno sam ponosan što smo uspjeli ovako prestižan turnir dovesti u Makarsku, kao i na suradnju Grada, WTA i Valamara, koji se pokazao kao izvanredan partner lokalnoj zajednici. WTA turnir u Makarskoj prvi je i vrlo važan korak u ostvarenju naše vizije Makarske kao poželjne turističke i sportske destinacije. Siguran sam kako će turnir pridonijeti jednom novom smjeru održivog razvoja i pomoći nam da se ucrtamo na kartu destinacija koje turistima nude nova iskustva i zanimljive sadržaje a od ove godine imamo i WTACity desetak dana  zabavno-glazbenih događanja po cijelom gradu i koristim priliku pozvati sve ljubitelje sporta i zabave na WTA tjedan“ kaže Zoran Paunović, gradonačelnik Makarske i dodaje kako se Makarani uistinu vesele promociji njihovog grada, dolasku vrhunskih tenisačica i uzbudljivim mečevima.

Feliks Lukas, direktor ovog prestižnog teniskog turnira najavljivao je najbogatiji program do sada. Proteklih šest godina koliko vodi WTA sjajno spaja sport i zabavu pa je manifestacija pozicionirana i kao atraktivni društveni događaj.

U 16 godina, koliko se održava u Hrvatskoj, WTA turnir vodi računa o lokalnoj zajednici, njezinim željama i potrebama, ali i o ljubiteljima tenisa koji dolaze na turnir te turistima koji borave u destinaciji. Kvalitetan popratni program uspješno smo organizirali čak i prošle godine uz poštivanje strogih epidemioloških mjera. Iznimno nam je važno uz promociju zdravog života, promovirati i destinaciju u kojoj se turnir održava, a to će sljedeće tri godine biti prekrasna Makarska“, kaže Lukas.

Sve the date, od 30. svibnja do 5. lipnja i dođite u Makarsku. Bit će to najljepši uvod u dalmatinsku ljetnu sezonu.

Ulaznice za WTA  

Cijena dnevnih ulaznica se kreće od 20 kn do 50 kn. U ponudi je i tjedna (turnir) ulaznica za sve dane po cijeni od 60 kn. Najjednostavnije i najbrže ih je kupiti online u sustavu Croatia Tickets na linku 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. kolovoz 2022 19:23