StoryEditorOCM
Tenistreća na svijetu

Nikada nije došla dalje od četvrtfinala Grand Slama, a ima više novca od Đokovića, Nadala, Federera i Serene zajedno

Piše SPORT SD
24. ožujka 2023. - 14:01

Američka tenisačica Jessica Pegula (29) trenutačno je treća igračica svijeta, a iako nikada u karijeri nije došla dalje od četvrtfinala nekog Grand Slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji, ona je najbogatija tenisačica svijeta.

Naime, Jessica je kćerka Terryja Pegule, amaeirčkog biznismena čije se bogatstvo procjenjuje na pet milijardi dolara. Pegula je 434. najbogatija osoba na svijetu, a ujedno je vlasnik NFL momčadi Buffalo Bills i NHL momčadi Buffalo Sabres.

No, iako joj novac ne treba, Jessica se maksimalno trudi oko svoje karijere i do sada je od nagrada na turnirima zaradila osam milijuna dolara.

- Kada sam bila mlađa, bila sam odlučna u namjeri da se sama probijem. Ali kako sam starila shvatila sam da trebam prihvatiti cijelu tu obiteljsku situaciju, iako me neko vrijeme sve smetalo. Tenis je moj posao, to je moja karijera i moji roditelji tu nemaju pravo glasa - objasnila je Pegula..

Amaerikanka ima svoj restoran zdrave hrane, lansirala je brend proizvoda za njegu kože pod imenom "Ready24", a također je jako aktivna na društvenim mrežama na kojima objavljuje fotografije s voljenim psima i s luksuznih putovanja na egzotičnim lokacijama.

Od 2021. godine je u braku s Taylorom Gahagenom. Vozi Mercedes, a zabavlja se igrajući golf i pecajući na luksuznim jahtama u vlasništvu njezine obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 17:50