StoryEditor
TenisBravo, cure!

Nezapamćena nedjelja hrvatskog ženskog tenisa: ‘pale‘ su čak tri titule!

17. srpnja 2022. - 17:15

Nezapamćena nedjelja hrvatskog ženskog tenisa. Tri turnira, tri titule. Od toga dvije na WTA turnirima, ona Petre Martić u Lausanni te Zadranke Bernarde Pere u Budimpešti. Uz to, Zagrepčanka Tara Würth osvojila je jaki ITF turnir u Rimu.

image
Fabrice Coffrini/Afp
image
Fabrice Coffrini/Afp
image
Fabrice Coffrini/Afp

 Hrvatska teniska reprezentativka Tara Würth (WTA - 237.) osvojila je drugi ITF turnir zaredom, a treći u karijeri pobijedivši u nedjeljnom finalu na zemljanoj podlozi u Rimu prvu nositeljicu, Francuskinju Chloe Paquet (110.) sa 6:3, 6:4 za najveći uspjeh u karijeri.

Uspjeh 19-godišnje Zagrepčanke je tim veći, ako se zna da je do njega došla iz kvalifikacija te u sedam mečeva odigranih na rimskom turniru, nagradnog fonda 60.000 američkih dolara, izgubila samo jedan set.

Zahvaljujući sjajnom rezultatu ostvarenom u Rimu Tara Würth će napredovati na pojedinačnoj WTA ljestvici za 79 pozicija i u ponedjeljak biti na 158. mjestu, prvi put u karijeri među 200 najboljih tenisačica svijeta.

Fantastičnu nedjelju za hrvatski tenis zaokružila je Zadranka Bernarda Pera. Zadarska tenisačica igra pod američkom zastavom, no svakako je uklapamo u ovu priču, ona je u finalu WTA turnira u Budimpešti s dva puta po 6:3 savladala Srpkinju Aleksandru Krunić.

Pera je u glavni turnir ušla kroz kvalifikacije, a onda na putu do svog prvog WTA naslova u karijeri došla ne ispustivši niti jedan set. Kapa dolje, majstorice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2022 01:17