StoryEditorOCM
Tenisbizarno

Nakon samo 4 mjeseca Boris Becker prekinuo suradnju s mladim Dancem

Piše Hina
6. veljače 2024. - 19:58

Proslavljeni njemački tenisač Boris Becker u utorak je objavio da napušta poziciju glavnog trenera 20-godišnjeg danskog igrača Holgera Runea, samo četiri mjeseca nakon što su započeli suradnju. 

"Zbog profesionalnih i privatnih obveza, ne mogu dati Holgeru ono što mu je sada potrebno da bi napredovao", priopćio je Becker putem svog službenog profila na društvenoj mreži X (bivši Twitter).

Becker i Rune su počeli surađivati u listopadu prošle godine. U tom razdoblju najbolji danski tenisač je došao do polufinala ATP 500 turnira u Baselu, poražen je u četvrtfinalu pariškog Mastersa od Novaka Đokovića, a onda je na ATP Finalu u Torinu izgubio od Sinnera i Đokovića u skupini, dok mu je Tsitsipas predao meč nakon samo tri gema. Rune je u novoj sezoni bio finalist u Brisbaneu i polufinalist u Montpellieru, gdje je predao meč Borni Ćoriću kad je hrvatski tenisač vodio sa 6-3, 4-1, a na Australian Openu je zaustavljen već u 2. kolu od Francuza Arthura Cazauxa.

Becker, koji je angažiran kao stručni komentator na Eurosportu, nije bio uz Runea u Australiji, jer ima ograničenu mogućnost kretanja zbog parnice u kojoj je na londonskom sudu proglašen krivim za financijske malverzacije u slučaju u slučaju osobnog bankrota.

"Shvatio sam da bih morao mnogo više biti Holgeru na raspolaganju, da bi on bio uspješan. Želim mu sve najbolje i uvijek ću biti njegov najveći navijač", poručio je šesterostruki Grand Slam pobjednik u svojoj objavi.

Rune je tako u tjedan dana ostao bez obojice trenera koji su bili u njegovom stručnom stožeru, jer je prije Beckera iz tabora danskog tenisača otišao i Švicarac Severine Luethi, izbornik švicarske Davis Cup reprezentacije i bivši trener Rogera Federera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:06