StoryEditorOCM
Tenisrazlaz

Nakon ispadanja s US Opena Tsitsipas ponovno otpustio trenera: ‘Ne želim kriviti nikoga iz svog tima za ovaj poraz‘

Piše Hina
31. kolovoza 2023. - 16:05

Nakon što je iznenađujuće ispao od švicarskog kvalifikanta Dominica Strickera u drugom kolu US Opena, reakcija grčkog tenisača Stefanosa Tsitsipasa bila je otpuštanje prvog trenera Marka Philippoussisa.

Sedmi tenisač na svijetu Tsitsipas nastavio je s lošom formom koja traje mjesecima, ali i lošim igrama na US Openu gdje nikada u karijeri nije prošao dalje od trećeg kola. U dramatičnom meču protiv Strickera poražen je nakon nešto više od četiri sata igre sa 5-7, 7-6(2), 7-6(5), 6-7(6), 3-6.

- Nikako ne želim kriviti nikoga iz svog tima za ovaj poraz. Sve je na terenu pod mojom kontrolom i talentom te ako ne mogu obaviti kvalitetno posao u meču snosim odgovornost - rekao je 25-godišnji Tsitsipas, ali je unatoč tim riječima odlučio okončati suradnju s nekadašnjim odličnim australskim tenisačem.

Inače, tijekom ove godine Tsitsipas se već jednom razišao s Australcem, ali ga je početkom kolovoza odlučio vratiti na mjesto trenera. Istovremeno, povratkom Philippoussisa došlo je i do promjene jer se na posljednjim turnirima na tribinama nije pojavljivao otac grčkog tenisača, vjerojatno roditelj koji najbučnije prati mečeve svog djeteta. Na nekim od posljednjih turnira Stefanos se i glasno svađao tijekom mečeva s ocem.

U četvrtom setu meča protiv Strickera, kod vodstva 5-3, Tsitsipas je servirao za meč, ali je propustio ogromnu šansu te u nastavku izgubio taj, kao i peti set.

- Ne znam kad mi se zadnji put takvo što dogodilo. Pad je bio velik - rekao je Tsitsipas koji je na posljednja tri turnira, na američkom betonu, ostvario omjer 2-3.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 20:28