StoryEditor

Nakon Davis Cupa Poreč želi i umaški ATP

Piše PSD.
9. srpnja 2009. - 13:25
Poreč ovih dana živi teniski. Za prvi dan Davis Cup susreta Hrvatske i SAD-a, sutra u dvorani Žatika, jučer je ostalo svega osamsto ulaznica.
- Svaki događaj u kojemu sudjeluju Amerikanci trebao bi biti zanimljiv za svaki grad. Odlučili smo se na domaćinstvo ovog susreta prvenstveno jer je to velika promocija za naš turizam i čitavu Istru. Bit će puno novinara, puno će se pisati o nama. Osim toga, dvoboj Hrvatske i SAD-a je proglašen za najzanimljiviji susret četvrtfinala. Prenosit će se i na drugim televizijama, koliko znam i na Eurosportu – rekao nam je gradonačelnik Poreča Edi Štifanić.


Edi Štifanić
Glavni kandidat za domaćinstvo ovog susreta bio je Split. Ipak, bivši gradonačelnik Ivan Kuret nije bio spreman odgovoriti na financijske zahtjeve Hrvatskog teniskog saveza. Poreč s tim nije imao problema.
- Nismo imali problema s financijama. Iza ovog projekta ne stoji samo Grad, već i domaće tvtke kao i Turistička zajednica Županije – pojasnio je Štifanić.

Potvrdio je potom ono što smo doznali večer ranije, Poreč će se kandidirati i za eventualni polufinale.
- Za polufinale bi možda trebalo birati veću dvoranu, iako i naša prima 4500 gledatelja. Ali, Bože moj... vidjet ćemo. Ali, postoji vrlo velika vjerojatnost da se Poreč kandidira i za polufinale.

Poreč je grad tenisa, povijest govori da je u prvoj polovici osamdesetih godina prošlog stoljeća na svom širem području imao više teniskih terena nego cijela tadašnja Jugoslavija!?
- Poreč i danas ima preko 120 teniskih terena. Postoji jedna duga tradicija Istarske rivijere na kojoj su prve korake napravili mnogi veliki tenisači poput Gorana Ivaniševića i Thomasa Mustera.

Ipak, ovo je prvi put da se zemljani teniski teren unosio u dvoranu.
- Organizacijski odbor je odradio ogroman posao, mladi su to ljudi željni dokazivanja koji rade s ljubavlju. Mislim da smo odradili perfektan posao. Potvrdili su nam to i igrači i vodstvo reprezentacije.

U skladu s velikom tradicijom i odličnom organizacijom Davis Cup susreta protiv Čilea, sada u pripremi i protiv Amerikanaca, ide i priča kako je Poreč zainteresiran i za dovođenje ATP turnira koji se već dvadeset godina igra u Umagu?
- Hm – bila je prva reakcija gradonačelnika Štifanića.
- Nikad se ne zna. Nikad ne reci nikad. Ukoliko se oko tog projekta složi privreda grada, Grad će to podržati – rekao je potom.

Jeste li već poduzeli neke konkretne korake prema realizaciji?
- Recimo... Ne bih to za sada komentirao – ipak se zaustavio Štifanić.
Ostavili smo mu stoga prognozu ishoda susreta s Amerikancima.
- Predviđam 3:2. Mislim da ćemo u nedjelju ući s vodstvom od 2:1 – rekao je sportski ambiciozni porečki gradonačelnik.

PERO SMOLČIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. kolovoz 2021 19:53