StoryEditorOCM
Tenisparalele

‘Najluđi‘ tenisač u povijesti ljut na svoju zemlju: ‘Apsurdno je da Đoković ne može u SAD, apsurdno. Objasnite mi to‘

Piše P. S.
24. veljače 2023. - 14:17

Australiju je apsolvirao, a što će biti sa SAD-om? Sudbina Novaka Đokovića, njegova mogućnost igranja na predstojećim turnirima "preko bare" u Indian Wellsu i Miamiju i dalje je upitna. Odjel Sjedinjenih Američkih Država za sigurnost prometa (TSA) produžio je uvjet da svi putnici u inozemstvo moraju biti potpuno cijepljeni do 10. travnja.

Prije 10. travnja u Sjedinjenim Državama održava se pet ATP turnira, uključujući prestižne turnire na tvrdoj podlozi u Indian Wellsu i Miamiju. Đoković je odlučio otići u Dubai, iako i dalje ima problema s ozljedom.

- Još uvijek nisam na najboljem nivou. Stvari izgledaju ipak ohrabrujuće i donijeli smo odluku da idemo u Dubai, a što se tiče planova nakon toga, ne znam. Zavisi od situacije s Amerikom, to ne zavisi od mene - rekao je Đoković.

Ova je situacija sasvim razljutila "najluđeg tenisača u povijesti", legendarnog Amerikanca Johna McEnroea.

- Apsurdno je ako Novak ne bude mogao igrati na ovim turnirima. Ja sam se cijepio, ali poštujem njegovu odluku da se ne cijepi. Igrao je US Open 2021., pa nije 2022., sada i dalje ne može igrati, a igrao je u Australiji. Neka mi to netko objasni - rekao je McEnroe.

image

John McEnroe

AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 19:07