StoryEditorOCM
Tenisjedni od rijetkih

Na Firulama će se ipak igrati turnir: odgođeni ATP Challenger dobio je novi datum, od 28. rujna do 4. listopada

30. srpnja 2020. - 07:43

Usprkos svim nedaćama uzrokovanima pandemijom koronavirusa koja je paralizirala svjetski tenis, ATP Challenger u Splitu ipak bi se trebao održati. 

ATP je objavio osvježeni kalendar Challenger Toura i u njemu se nalazi i splitski turnir koji je dobio datum od 28. rujna do 4. listopada. Turnir na zemljanim terenima centra na Firulama trebao je biti odigran koncem travnja, ali je poput mnogih drugih turnira odgođen nakon što se COVID-19 počeo nezaustavljivo širiti po svijetu.

- Zahvaljujući Gradu Splitu možemo organizirati turnir i jedni smo od rijetkih koji će dobiti nadoknadu termina – rekao nam je direktor turnira Ismar Moralić.

On će učiniti sve da se turnir održi, no dosta će toga ovisiti o epidemiološkoj situaciji koja će koncem rujna vladati u Europi i svijetu. Već smo vidjeli kako se doslovno preko noći svi planovi mogu urušiti.

- Ne možemo održati turnir bez dozvole Stožera civilne zaštite RH, a ATP je sastavio dobar program prema kojem se turniri moraju provoditi. Smanjit će se broj ljudi na terenu, do polufinala neće biti linijskih sudaca, loptice će skupljati odrasli umjesto djece, mjerit će se temperatura, posvuda će biti dezinficijensi...

- Pridržavat ćemo se svih mjera i nadamo se najboljemu – kaže Moralić koji se nada kako će gledatelji, makar u ograničenom kapacitetu, moći prisustvovati turniru iz serije 80 nagradnog fonda 44.820 eura.

- Bilo bi poželjno imati gledatelje, no planiramo održati turnir i bez njih ako treba. U ovakvoj stresnoj godini organizacija našeg turnira bila bi velika stvar za povratak kakvog-takvog normalnog života u Splitu – zaključuje Moralić. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 13:55