StoryEditorOCM
TenisPala i Japanka

Mlada Hrvatica protutnjala kroz kvalifikacije, prvi put u karijeri zaigrat će u glavnom ždrijebu Roland Garrosa

Piše Sport SD
23. svibnja 2024. - 17:45

Lucija Ćirić Bagarić (WTA-185.) po prvi put u karijeri plasirala se u glavni turnir na Roland Garrosu. Nakon 90 minuta igre u finalu kvalifikacija 20-godišnja Ćirić Bagarić je sa 7-6(5), 6-1 bila bolja od japanske tenisačice Sarah Saito (WTA-251.). Bila je to treća prepreka hrvatskoj tenisačici na putu do glavnog ždrijeba. Pritom Ćirić Bagarić nije izgubila nijedan set.

U susretu sa Saito prvi set otišao je u tie breaku na stranu hrvatske tenisačice. Prethodno je na otvaranju meča Japanka Saito vodila 3:0 u gemovima. U drugom je setu to bila jednosmjerna ulica, vodila je 5:0. Triput je Ćirić Bagarić oduzimala protivnici servis, svoj je jednom izgubila. Prethodno je na startu kvalifikacija Ćirić Bagarić pobjedila sedmu nositeljicu Arinu Rodionovu, potom također iskusnu Kanađanku Rebeccu Marino. Ćirić Bagarić je četvrti hrvatski reket, bolje od nje na WTA listi su Donna Vekić, Petra Martić i Jana Fett.

Ono što je uspjelo Ćirić Bagarić, nije pošlo za rukom i Jani Fett (WTA-126.) koja je zapela na korak do glavnog ždrijeba turnira. U finalu kvalifikacija treća hrvatska tenisačica po rankingu poražena je od Turkinje Zeynep Sonmez 6-7(5), 3-6.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 01:49