StoryEditorOCM
Tenissirota mala

Mlada Amerikanka bogatija je od Đokovića i Federera, otac je ‘težak‘ milijardu i pol dolara, a sad blista u Wimbledonu

Piše Sport SD
4. srpnja 2024. - 14:16

Emma Navarro, 23-godišnja Amerikanka slomila je Naomi Osaku za manje od sat vremena u setovima, 6:4, 6:1, na središnjem terenu i plasirala se u treće kolo Wimbledona.

Kao 19. igračica na svijetu, Navarro nije izgubila set tijekom svoja dva meča na turniru.

- To je atmosfera koja bi me lako mogla preplaviti, ili preplaviti bilo kojeg igrača, i provela sam dosta vremena pripremajući se psihički. A kad sam došla tamo, jednostavno sam se osjećala kao kod kuće - rekla je Navarro novinarima nakon što je pobijedila četverostruku osvajačicu Grand Slam turnira Osaku.

image
Henry Nicholls/Afp

Rođena je u New Yorku 2001., Navarro, koja je rekla da se ozbiljno počela baviti tenisom u četvrtom razredu, bila je vrlo hvaljena juniorska teniska zvijezda u Južnoj Karolini dok je pohađala Ashley Hall u Charlestonu u Južnoj Karolini.

Na globalnu je scenu izašla 2019. osvojivši juniorski French Open naslov u parovima s Chloe Beck dok je završila kao drugoplasirana na pojedinačnom turniru.

Uz sve uspjehe koje je postigla kao juniorka, Navarro je bila broj 1 u državi, prema ljestvici TennisRecruiting.net i upisala se na Sveučilište Virginija u jesen 2020. godine.

Navarro je nastavila sa svojim širokim uspjehom s Cavaliersima, postavši prvakinja NCAA pojedinačno 2021., tek druga kojoj je to uspjelo u povijesti programa.

U 2021. također je doživjela pobjedu u svom prvom pojedinačnom WTA meču u glavnom ždrijebu kada je pobijedila Renatu Zarazua na Volvo Car Openu u Charlestonu u dva seta prije nego što se probila na U.S. Open zahvaljujući pozivnici.

Svoju sveučilišnu karijeru završila je kao studentica druge godine tijekom sezone 2021.-22. kao All-American ITA pojedinačno i u parovima.

Navarro je nastavila cvjetati kao profesionalka, osvojivši svoj prvi WTA naslov ovog siječnja kada je osvojila Hobart International dok je stigla do trećeg kola Australian Opena i četvrtog na French Openu.

A iza nje stoji prilično moćna obitelj, pa se uz Navarro često piše kako je bogatija od Đokovića i Federera zajedno.

Rođena je u obitelji Kelly i Bena Navarra, koji je milijarder, osnivač i glavni operativni direktor Sherman Financial Group koja vodi Credit One.

image

Ben Navarro

Henry Nicholls/Afp

Ben, koji je pokušao kupiti momčad američkog nogometa Carolina Pantherse 2018. kupio je teniski turnir Western & Southern Open u Cincinnatiju 2022. pod Beemok Capitalom.

On je sin bivšeg sveučilišnog nogometnog trenera Franka Navarra, koji je radio na Williams Collegeu, Columbiji, Wabash Collegeu i Princetonu.

- Kao obožavatelj, otac i vlasnik tvrtke, tenis je donio toliko toga našoj obitelji - rekao je Ben za The Post and Courier 2019.

- Juniorski tenis pružio je mjesto našoj djeci gdje mogu naučiti radnu etiku, razviti prijateljstvo kroz zajedničku borbu i naučiti nositi se s razočaranjima, porazima, a ponekad čak i nepravednošću.

Tata Navarro procijenjen je na nevjerojatnih milijardu i pol dolara. Stoga je 143,000 funti, koliko je Emma zaradila plasmanom u treće kolo Wimbledona, za neke pravo bogatstvo, a za nju - sitniš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 14:18