StoryEditor

Mario Ančić: Živim za Davis Cup u Splitu, ali...

Piše PSD.
8. lipnja 2010. - 16:20
Sve je bliže početak četvrtfinala Davis Cupa između Hrvatske i Srbije, a još uvijek nema konačnog odgovora kada će se Splićanin Mario Ančić vratiti u igru. Još uvijek je u Daruvarskim toplicama na rehabilitaciji nakon što su ga tijekom treninga u Nici prije dva i pol tjedna ukočila leđa. Propustio je Ančić potom i Roland Garros, otkazao je ovotjedni Queen’s...

- Još sam u toplicama i pokušavam se vratiti u igru. Istina je ta da je moj nastup u Wimbledonu i dalje prilično upitan. Vidjet ću kako će se dalje razvijati oporavak. Liječnici rade sve što je u njihovim mogućnostima, no treba vremena - javio nam je s oporavka Ančić.

CROPIX arhiv
Idući bi nastup trebao imati u nizozemskome Rosmalenu.
- Iskreno, nije baš izvijesno da ću tamo igrati, ali ostavimo još malo vremena za konačnu odluku. Uvijek se nadam do zadnjeg trenutka i treba još malo pričekati - kazao je Ančić.

Iz njegovog glasa se čuje kako je Ančiću itekako teško proživljavati još jedan oporavak u trenutku kada je sezona došla do njegovih najdražih turnira. U Wimbledonu je uvijek imao poseban tretman i igrao ga je s posebnim žarom. O reprezentaciji i Ančiću niti ne treba trošiti riječi. A početkom srpnja opet je u Splitu.

S druge strane su Srbi. Atmosfera u Spaladium areni vatrena. I stoga splitski teniski as i zadnjim svojm atomom želi vjerovati kako će se leđa otkočiti i dopustiti mu, makar da trenira, prije velikog splitskog teniskog spektakla.
- Iskreno, živim za to. I za Wimbledon, a posebno i za reprezentaciju u Splitu. Ovdje u Daruvaru radim sve što je moguće, treniram, vozim bicikl, radim vježbe za pluća... - nabrajao je Splićanin.

No, sve to bi, nažalost, moglo biti premalo u kontekstu Wimbledona i Davis Cupa. Istovremeno, probleme ima i Ivo Karlović, kojega već duže muči Ahilova peta. Ideju o operaciji u Finskoj zamijenio je rehabilitacijom u Puli, jer operacija bi značila i trenutačni kraj sezone. O takvoj opciji Karlović nije želio razmišljati.

Kroz nekoliko dana saznat će se koliko je učinka imala rehabilitacija. Ne bude li dobro, reprezentacija će biti na mukama, a novi angažman umirovljenog Ivana Ljubičića, koji je u stanju pripravnosti, nužnost. Jer, opcija bez Ančića, Karlovića, Ljubičića... Protiv Srbije? I s odličnim Marinom Čilićem Hrvatska bi na domaćem terenu bila autsajder.


PERO SMOLČIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 19:18