StoryEditorOCM
TenisPOVRATAK NA FIRULE

Mario Ančić: Djeco, ostavite se tableta, uzmite reket u ruke

Piše PSD.
27. kolovoza 2014. - 23:55
Prije dva tjedna na Firule se vratio Goran Ivanišević, a sada je svoj bivši klub posjetio i Mario Ančić. Naš proslavljeni tenisač, čovjek koji nas je s Ivanom Ljubičićem odveo do osvajanja Davis Cupa 2005. godine u Bratislavi, vratio se na svoje Firule, u svoje 'dvorište', kako voli reći, te je odradio trening s djecom koja su krenula njegovim stopama. 

Ali, to nije sve, kako kaže reklama, već je Mario odlučio mlađim naraštajima ispričati i svoju poučnu priču. Štoriju o tenisu, ali i opasnostima koje nosi 'bijeli sport', kao i svaki drugi sport. Odradio je to u klupskoj prostoriji na Firulama, a skupilo se pedesetak zainteresiranih što roditelja, što djece što 'putnika/namjernika'.

- Moja je karijera rano prestala zbog bolesti, no ja sam odmah bio spreman za nastavak života. Svi vi morate imati ciljeve u životu. To mogu biti ciljevi osvajanje Wimbledona, Roland Garrosa, US Opena... Ali tenis nudi i niz drugih mogućnosti, kroz tenis upoznajete ljude, učite se radnim navikama, što dosta pomaže i u kasnijem poslovnom životu, ali i učenju. Tu je i opcija stipendija u SAD-u na račun tenisa. Nikad nemojte zanemariti knjigu zbog tenisa, ima vremena za sve uz dobro posložene prioritete – rekao je Mario.

Nakon predavanja ruku mu je stisnuo i predsjednik kuba dr. Željko Matutinović te objavio...:

- Mario Ančić od danas je počasni član našeg predsjedništva.

Ivanišević je još ranije proglašen počasnim predsjednikom, sada je tu i Mario... Stari asovi polako se vraćaju na Firule, a sve kako bi klub opet postao klub djece.

- Čimi mi se da je sve manje djece u sportu uopće. Preuzeli su ih tableti, sjede po zidićima i tipkaju. Pozivam ih ovom prilikom da se uključe u sport, počinje školska godina, prava je prilika i da dođu na Firule, da osjete što je tenis, da se okušaju... - kazao je Mario koji se za dva dana vraća u SAD s kratkog odmora u domovini. Vraća se poslu u NBA uredu, a čeka ga i rad na doktoratu iz prava... Svratit će i do Flushing Meadowsa, pogledati poneki meč na US Openu...

- Javit ću se starim prijateljima, otići na večeru možda s Federerom, Đokovićem, ako uhvate vremena. Rado pričamo satima kad se nađemo, ali sada sam ja taj koji se mora uklopiti u njihov raspored... - nasmijao se Mario. 

PERO SMOLČIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2022 02:26