StoryEditor
Teniskrenulo mu je

Marin Čilić u Hamburgu nastavio umašku seriju

Piše PSD.
17. srpnja 2012. - 20:20
Marin Čilić, najbolji hrvatski tenisač, nije imao mnogo prilike slaviti pobjedu na ATP turniru u Umagu, jer je već ovog tjedna u Hamburgu na novom zemljanom turniru.

Pobjedničku seriju je Čilić lako nastavio i na sjeveru  Njemačke, pa je tako pobijedio talijanskog tenisača Flavija Cipollu sa 6-3, 6-4. Bio je ovo treći njihov meč na ATP turnirima i treća Čilićeva pobjeda. Trenutačno 95. igrač na svijetu, Cipolla, još uvijek nije uhvatio niti jedan set Hrvatu.

Meč je Cipolla otvorio breakom, ali je Čilić odmah uzvratio, te potom još jednom "smirio" suparnika na njegov početni udarac za 6-3 u prvom setu. I u drugom je Cipolla došao do jednog breaka, ali i tada mu je on vrlo malo značio.

Visio je Cipolla praktički stalno na svome prvom servisu, pa je tako osvojio samo šest poena (od 20) nakon drugog servisa, a napravio je i pet dvostrukih servis-pogrešaka. Čilić je iskoristio četiri od devet break-prilika u meču koji je trajao točno sat i pol.

U 3. kolu će Čilić igrati protiv Argentinca Federica Delbonisa koji je dan ranije pobijedio Tommyja Robreda 5-7, 6-0, 6-1.


TSIzdvojeno

09. kolovoz 2020 11:20