StoryEditor
Teniswta makarska open 2022.

Makarska se ‘šminka’, stižu cure iz Pariza: ‘Valamar’ je uredio teniski centar, a grad pod Biokovom se brendira kao poželjna turističko-sportska destinacija

19. svibnja 2022. - 09:38

Početkom travnja u medijima je osvanula vijest da će 16. hrvatsko izdanje WTA turnira nastaviti svoj put u Makarskoj.

Ugovor je potpisan na tri godine, zaključno do 2024. Uz Valamar, projekt je prepoznao Grad Makarska, Splitsko-dalmatinska županija, TZ Splitsko-dalmatinske županije te Ministarstvo turizma i sporta. Svim partnerima je više nego jasno da sinergija sporta te pratećih događanja obogaćuje turističku ponudu destinacije te olakšava popunjenost smještajnih kapaciteta u predsezoni. Recept je to kojim se turistička sezona bilo koje destinacije može produljiti.

Feliks Lukas, direktor WTA Makarska Open hosted by Valamar napomenuo je kako se promjena lokacije dogovarala i u suradnji s WTA organizacijom. 

- Pri konačnoj odluci iznimno je bila važna blizina aerodroma, s obzirom da će velik broj tenisačica doći iz Pariza s Roland Garrosa, a isto tako nakon Makarske će putovati za Valenciu gdje se održava WTA turnir iste kategorije na zemlji ili u Englesku gdje počinje sezona na travi - rekao je Lukas i dodao:

- Iako je Bol u kojem se do sada održavao turnir bio godinama sjajan domaćin, put od splitskog aerodroma do Bola znao je potrajati i više od tri sata, dok je do Makarske potreban maksimalno sat vožnje. Radi same povezanosti znatno lakše i pristupačnije će biti domaćim ljudima posjetiti vrhunske teniske mečeve nego li je to bilo moguće u Bolu. Osim toga i Valamar ima ogromno iskustvo u razvoju selektivnih oblika turizma i zasigurno suradnja s najjačom hrvatskom turističkom tvrtkom i gradom Makarskom privući će i nove sponzore i partnere. Zbog svega navedenog predviđamo da će ovo biti korak naprijed za WTA turnir.

Iz Valamara ističu kako su sa zadovoljstvom podržali odluku organizatora da se WTA teniski turnir održi u Makarskoj te mu se ova poznata turistička grupa pridružila kao generalni pokrovitelj. 

- Smatramo kako je odluka o održavanju turnira u Makarskoj iznimno korisna za destinaciju u koju snažno vjerujemo kao i za njezin turističko-društveni razvoj. Valamar Riviera će WTA Makarska Open turnir podržati kroz pokroviteljstvo, smještaj i gostoprimstvo sudionika turnira u našem novootvorenom Dalmacija [PLACESHOTEL] te kroz obnovu Teniskog centra u Makarskoj. Iznimno se radujemo ovom novom partnerstvu i WTA Makarska Open teniskom turniru čiji ćemo ponosni domaćini biti i u narednim godinama - poručuju iz Valamara.

Da je događanje poput WTA Makarska Open hosted by Valamar recept za produljenje sezone potvrđuju i iz Grada. 

- Od prvog dana cilj nam je u naš grad ispod Biokova dovesti atraktivne i prepoznatljive događaje kao što je WTA turnir. Iznimno sam ponosan što smo uspjeli ovako prestižan turnir dovesti u Makarsku, kao i na suradnju Grada, WTA i Valamara, koji se pokazao kao izvanredan partner lokalnoj zajednici. WTA turnir u Makarskoj prvi je i vrlo važan korak u ostvarenju naše vizije Makarske kao poželjne turističke i sportske destinacije - kaže Zoran Paunović, gradonačelnik Makarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2022 16:53