StoryEditorOCM
Tenissve objasnio

Legendarni splitski tenisač rekao točno što misli o Đokoviću, pa najavio idući Novakov rekord

Piše SPORT SD
6. studenog 2023. - 16:59

Legendarni Splićanin Nikola Pilić, jedan od prvih trenera Novaka Đokovića, govorio je o uspjesima srpskog tenisača. Novak je u nedjelju osvojio svoj sedmi naslov u Bercyju, 40. iz masters serije, a najvjerojatnije će doći do 400. tjedna na vrhu ATP liste.

Iako mu je 36 godina, što za mnoge vrhunske sportaše označava zalazak karijere, mnogi vjeruju da je Đoković drukčiji te da će još dugo igrati.

- Teško je. Činjenica je da je s 36 godina osvojio US Open, gdje su uvjeti teški. Vlažnost zraka je 90 posto, gdje utakmice traju 3-4-5 sati. Treba mu skinuti kapu. On je profesionalac. Ima izuzetno jaku psihu i ako tijelo izdrži, sigurno može igrati još nekoliko godina na visokoj razini. To je pitanje za njega. Priče o 30 Grand Slam turnira... To su bajke koje bi netko poželio imati. Čak se i to može dogoditi - izjavio je Pilić u jednom jutarnjem programu, pa je otkrio koji su po njemu najveći teniski pothvati svih vremena:

- Ostvari li jednu pobjedu na Završnom Mastersu, provest će 400 tjedana na broju jedan. Dva rezultata, Nadalovih 14 naslova Roland Garrosa i Novakovih 400 tjedana dva su rekorda svih vremena. Imam 60 godina staža, znam o čemu pričam - rekao je Pilić u jednom jutarnjem programu.

Pilić također napominje da Novak u svjetskim medijima nema isti tretiran kao Federer i Nadal.

"Federeru i Nadalu je bio naklonjen zapadni tisak, on je dobio samo 25 posto prostora. U njegovom slučaju mene zanima 400. tjedan na vrhu ATP liste. Novak, Federer, Nadal i Marie su najbolja generacija u posljednjih stotinu godina svjetskog tenisa", rekao je.

Pred Đokovićem je sada Završni turnir u Torinu koji je na rasporedu od 12. do 19. studenog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:06