StoryEditorOCM
TenisŽESTOKA REAKCIJA

Legendarni Splićanin pobjesnio, njegove riječi odjeknule u Srbiji: ‘Tamo ne mogu prihvatiti da je Novak najveći‘

Piše SPORT SD
21. studenog 2023. - 16:10

Novak Đoković ruši redom rekorde u tenisu. U nedjelju je osvojio svoj sedmi ATP finale laganom 6:3, 6:3 pobjedom protiv Talijana Jannika Sinnera u Torinu i ispisao još jednu stranicu teniske povijesti.

Nema više uopće sumnje da je Đoković GOAT (greateast af all time), a s time se slaže i proslavljeni hrvatski stručnjak, još jedan iz niske posebnih teniskih rekordera, Nikola Pilić.

"Ja već od prošle godine ponavljam da je Nole GOAT i to ću ponavljati i govoriti dokle god svi to ne počnu pričati. Od 20 ili 21 turnira koliko Đoković igra godišnje, pet ili šest turnira igra u šestoj brzini, a kada tako igra onda nije ni bitno tko se nalazi s druge strane. Đoković je pokazao da je još uvijek iznad Alcaraza i Sinnera i to prije svega zbog svoje mentalne snage i samopouzdanja. Ja stalno pričam kako postoje dva rekorda koja su po mom shvaćanju tenisa nedostižna, to je Nadalovih 14 titula na Roland Garrosu i Novakovih 400 tjedana na prvom mjestu, koje će biti 410 do Australian Opena. Gledam tenis 65 godina i to su rekordi za sva vremena", izjavio je za Kurir Hrvat koji je Davis Cup osvajao tri puta s Njemačkom, jednom s Hrvatskom i jednom sa Srbijom, prenose Sportske novosti.

image
Tiziana Fabi/Afp

"Mediji na zapadu omalovažavaju svaki Novakov uspjeh i ne žele prihvatiti da je on najveći svih vremena, a to je već gotova priča. Danas mi je stigao njemački magazin i na naslovnoj strani se nalazi Federer u smokingu. Što će Federer dan poslije turnira u Torinu na naslovnoj strani? Uz dužno poštovanje za sve što je napravio on je već godinu dana u zasluženoj penziji. To je to njihovo omalovažavanje, ali uzalud, Novak je pobijedio i rekao im "arrivederci" momci", rekao je Pilić koji i sam ima važnu ulogu u Đokovićevom teniskom napretku kao njegov bivši trener.

Đoković je nedavno i sam najavio kako mu je sljedeći rekord onaj Jimmyja Connorsa po broju osvojenih titula. Amerikanac ima 109 naslova, Đoković trenutno 11 manje.

"Meni taj rekord i nije toliko važan, nije mi nešto zabavno. Ja Connorsa poznajem i pobijedio sam ga svojevremeno u Philadelphiji, ali on je 90% svojih titula osvojio na turnirima iz serije 250 u Americi. Uopće nije za usporedbu nivo tenisa tada i danas. Tenis je puno drugačiji, vremena su se promijenila, ali ono što dovoljno govori je to da je Novak u svih šest kategorija koje se računaju najbolji i to je ono što se gleda, brojke sve kažu", rekao je Pilić i zaključio pričom o Đokovićevoj dugovječnosti:

"To koliko će on još igrati zavisi od njegovog zdravstvenog stanja, ali po mome mišljenju ako Đoković ne bude ozlijeđen ima još dvije godine igranja na vrhunskom nivou. Ako ne bude nekih ozljeda ima još dvije godine igranja među top 5 tenisača. Nema veze hoće li biti drugi ili četvrti, važno je da bude tu. Znajući njega i njegov profesionalizam i želju vrlo je vjerojatno da će biti i više od dvije, ali ponavljam, samo Novak može znati i samo on može odlučiti koliko dugo će još igrati".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:01