StoryEditorOCM
Tenissrpski mediji

Je li ovo pravi razlog Đokovićeva ‘ludila‘ prema Ivaniševiću i konačnog otkaza?

Piše Sport SD
29. ožujka 2024. - 09:22

Vijest o raskidu suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića odjeknula je prije dva dana teniskim svijetom. Nakon gotovo pet godina i devet osvojenih Grand Slamova srpski tenisač na društvenim mrežama objavio je kraj suradnje sa Splićaninom.

Nije naravno dugo trebalo čekati da počnu spekulacije o razlogu prekida. Neposredni povod bio je loš početak 2024. godine, ali njihov odnos navodno je klimav postao još lani - pišu Sportske novosti.

- Mnogi se pitaju koji je to trenutak u kome je krenula naopako suradnja Gorana Ivaniševića i Novaka Đokovića. Pa u onom trenutku kad je promijenjeno pravilo staro čitavu vječnost, o savjetovanju igrača tijekom mečeva. Od tada se vidjelo da Ivanišević, ma koliko bio dobar stručnjak na treninzima i u pripremi mečeva, nema pravi savjet u pravom trenutku, kada stvari ne idu najbolje na mečevima - napisao je novinar Vojin Veličković za srpski Sportklub.

Pravilo je to koje je promijenjeno prije dvije godine te je, tvrdi Veličković, brojne trenere uhvatilo nespremne jer više nije bilo bitno samo dobro odraditi pripreme za meč. Njihove reakcije tijekom meča postale su možda i najbitniji dio posla.

- Komunikacija Đokovića i Ivaniševića se pogoršavala iz turnira u turnir. Kada najboljem tenisaču svih vremena nije išlo, tražio je, veoma često veoma nervozno, prave savjete s klupe. Hrvatski stručnjak koji nije navikao na takav način rada, jer u njegovo igračko vrijeme to i nije bilo moguće, nije znao odgovoriti zahtjevima svog pulena. Njihove svađe su bile sve očiglednije i sve ružnije. Ivaniševićev izraz lica bio je često prava slika mučenika, pokušavao je naći rješenje, što da dovikne Novaku, ali nije išlo... - napisao je između ostalog Veličković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:46