StoryEditorOCM
Tenisu istri

Ivaniševićev sin kročio među profesionalce i to kako, u debiju protivniku dao ‘bicikl‘, evo tko mu je prva ‘žrtva‘

Piše Sport SD
19. ožujka 2024. - 15:49

Mili Poljičak (ATP - 841.) je na uvjerljiv način započeo svoj premijerni nastup na ITF M15 turniru u Opatiji, posljednjem na 52. izdanju Istarske rivijere, a 19-godišnji Splićanin je u prvom kolu pojedinačne konkurencije svladao Nijemca Marca Majdandzica sa 6:3, 6:0 za samo 76 minuta.

U utorak su na terenima TK "Opatija" odigrani mečevi posljednjeg kola kvalifikacija za glavni ždrijeb. Jedini hrvatski predstavnik koji je došao na korak do glavnog turnira bio je Jerko Brkić. Nažalost, bolji od njega sa 7:5, 3:6, 10:2 bio je Talijan Lorenzo Vatteroni.

Hrvatska će tako u glavnom turniru u pojedinačnoj konkurenciji imati šestoricu predstavnika koji će svoje mečeve prvog kola igrati u srijedu. Prošlogodišnji polufinalist Luka Mikrut (ATP - 485.) je postavljen za drugog nositelja i za suparnika će imati Talijana Gabrielea Vulpittu (ATP - 1429.). Za svoj prvi ATP bod u karijeri međusobno će se obračunati igrači s pozivnicom, 17-godišnji Lovro Maričić i 22-godišnji Mateo Martinović. Svoje suparnike su iz kvalifikacija dobili 20-godišnji Ante Petar Ercegović i 16-godišnji Duje Markovina, koji će također pokušati doći do prvog ATP boda u karijeri. Da bi to ostvario, Ercegović će morati pobijediti 24-godišnjeg Nijemca Nou Thurnera, a Markovini će trebati pobjeda protiv 22-godišnjeg Slovenca Jana Kupčiča (ATP - 1375.).

Za slovenskog tenisača je vezana i jedna zanimljivost. Naime, na putu do glavnog turnira je u drugom kolu kvalifikacija sa 6:2, 6:1 pobijedio 16-godišnjeg Emanuela Ivaniševića, sina hrvatske teniske legende Gorana Ivaniševića, koji je u Opatiji imao debi na profesionalnim turnirima, a moći će ga pamtiti po tome što je u prvom kolu kvalifikacija svladao Marija Popovića sa 6:0, 6:0.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:23