StoryEditorOCM
Tenispreuzeo odgovornost

Ivan Ljubičić u velikim problemima zbog debakla na Olimpijskim igrama, ponudio je ostavku: ‘To je realnost...‘

Piše SPORT SD
1. kolovoza 2024. - 12:23

Igra se olimpijski turnir u tenisu u Parizu, mnoštvo je zanimljivih, napetih mečeva. Još se nisu ni slegli dojmovi sjajne pobjede Donne Vekić nad Ukrajinkom Martom Košćuk, napeto je gledala cijela Hrvatska, treći set nije bio za one slabijih živaca.

I dok je tenis, uz zlatnu medalju Barbare Matić, glavna tema prvog dijela četvrtka, i u Francuskoj je tenis velika tema, ali iz drugih razloga.

Naime, nijedan francuski tensiač nije se plasirao niti u četvrtfinale turnira, pogotovo je to težak udarac jer igraju Francuzi na domaćoj zemlji. Kraj je to za francuski tenis u Parizu, a direktor reprezentacije, proslavljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić, odmah je ponudio ostavku zbog debakla.

image
Victor Joly/Dppi Via Afp

Nakon poraza Corentina Mouteta, zadnjeg francuskog predstavnika, Ivan Ljubičić je u mixed zoni progovorio za medije. Odmah je poručio da je ponudio ostavku predsjedniku tamošnjeg saveza.

"Rezultati su katastrofalni. To je realnost, mi apsolutno moramo preuzeti svoju odgovornost", objasnio je Ljubičić.

"Već sam razgovarao s predsjednikom. Danas sam odgovoran i za francuski tim i ponudio sam ostavku na tu funkciju jer nismo uspjeli pripremiti igrače."

"Ovo je treći put da zemlja organizator nije plasirala igrače u četvrtfinale nakon Grčke i Južne Koreje", rekao je.

image

Corentin Moutet

Patricia De Melo Moreira/Afp

"Bez obzira na to što je tenis individualan sport, nisam uspio pripremiti igrače. Ali, teško mi je shvatiti i to što smo imali četiri para, a da oni prije Igara nisu odigrali niti jedan meč zajedno. Ne znam koja će biti odluka predsjednika, ali neke se stvari moraju reći." 

"Ne možemo reći da su Igre bile prioritet, ako je tako, ne dolazi se bez da ste se potrudili što bolje pripremiti."

Ljubičić je u prosincu 2022. imenovan na dužnost, zadatak mu je bio pobrinuti se za razvoj mladih tenisača, s posebnim pogledom na ovogodišnje Olimpijske igre.

Ljubičić je bio jedan od najuspješnijih tenisača s ovih prostora. Osvojio je ukupno 10 turnira i dostigao treće mjesto na ATP listi 2006. godine. Vlasnik je i brončane medalje s Olimpijskih igara u Ateni iz 2004. godine, koju je osvojio u paru s Mariom Ančićem. Također, bio je član hrvatske reprezentacije koja je 2005. godine osvojila Davis Cup.

Nakon što je prekinuo svoju sportsku karijeru, ostao je blizu teniskih terena. Bio je trener Rogera Federera od 2016. do 2022. godine, ili točnije, kraja karijere slavnog Švicarca.

image
Victor Joly/Dppi Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 02:01