StoryEditorOCM
Tenisskandal

Incident na US Openu: na meču viknuo ‘Heil Hitler‘, sudac se okrenuo i zatražio da ga izbace

Piše Vladimir Zrinjski/SN
5. rujna 2023. - 08:13

Gotovo pet sati trajao je dramatičan meč između Alexandera Zvereva i Jannika Sinnera, u kojem je Nijemac nakon pet setova (6:4, 3:6, 6:2, 4:6, 6:3) izborio četvrtfinale US Opena gdje ga čeka prvi nositelj Carlos Alcaraz, pišu Sportske novosti.

Dvoboj je, osim maratonske borbe, obilježio incident koji se dogodio tijekom četvrtog seta. Gledatelj koji je sjedio u prvim redovima tribina Arthur Ashea u jednom je trenutku viknuo nacistički slogan "Heil Hitler", što je Zverev čuo i odmah odšetao do glavnog suca Jamesa Keothavonga.

- Tip je upravo izrekao najpoznatiju Hitlerovu frazu - rekao mu je Nijemac.

Keothavong se okrenuo na sudačkom stolcu i prstom počeo tražiti krivca. "Tko je to rekao? Tko je to rekao?", moglo se čuti, prije nego je obavijestio supervizora koji je odmah alarmirao osiguranje.

Autor povika se nije sam javio, ali nakon Keothavongove molbe publici da poštuje igrače, brzo je detektiran sredovječni muškarac. Kamere su ga uhvatile kako se opravdava članovima osiguranja, kojima se nije dalo slušati njegova objašnjenja. Za nekoliko minuta Hitlerov je simpatizer bio izbačen s US Opena - doživotno, pretpostavljamo.

"Nečiji tata, vjerojatno i šef, upravo je izbačen s tribina", komentirali su gledatelji na društvenim mrežama, dok je publika koja je sjedila u prvim redovima pozdravila ekspresnu reakciju suca i organizatora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 16:01