StoryEditorOCM
Teniszabrana

Halep podnijela žalbu na presudu Suda za sportsku arbitražu

Piše Hina
24. listopada 2023. - 21:23

Dvostruka Grand Slam pobjednica i bivša prva tenisačica svijeta Simona Halep podnijela je žalbu Sudu za sportsku arbitražu koji je u rujnu presudio da je Rumunjka prekršila antidopinška pravila i potvrdio četverogodišnju suspenziju.  

Rumunjki je inicijalnu četverogodišnju zabranu nastupa izrekao sud Međunarodne agencije za teniski integritet prema kojoj bi se Halep mogla vratiti natjecanjima tek u listopadu 2026., kad bi već navršila 35 godina.

Halep je privremeno suspendirana od listopada 2022., nakon što je obznanjeno da je u njenom uzorku, uzetom tijekom US Opena te godine, pronađena zabranjena tvar roxadustat, koja se u medicini koristi za liječenje anemije.

Rumunjka se na odluku o suspenziji žalila Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lausannei, ali je i tamo potvrđeno kršenje antidopinških pravila po dvije optužbe.

Halep je u trenutku kad joj je izrečena četverogodišnja zabrana nastupa izjavila da "nikaka nije svjesno ili namjerno koristila ijednu zabranjenu tvar".

Iz CAS-a nisu objavila vremenski okvir u kojem će razmatrati žalbu rumunjske tenisačice, ali je spomenuto da se Halep u slučaju za nju nepovoljne odluke ima pravo žaliti i Švicarskom saveznom sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:44