StoryEditorOCM
Teniskratko i jasno

Goran Ivanišević otkrio planove za budućnost: ‘Uživam, ali vraćam se u trenerske vode. Đoković? Moramo znati...‘

Piše Sport SD
20. srpnja 2024. - 09:27

Pred nama je novo izdanje ATP Croatia Open turnira u Umagu, a nezaobilazni gost je proslavljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević. Ovaj put dolazi "mirne glave", jer nakon razlaza s Novakom Đokovićem trenutno nije u trenerskim vodama. No, izgleda da to dugo neće biti tako.

Za Dnevnik Nove TV je u Umagu dao kratki intervju. Najprije se osvrnuo na odličan domaći turnir koji je pred vratima.

"Možemo očekivati odličan turnir, možda najjači u posljednjih desetak godina. Imamo četiri naša predstavnika u glavnom ždrijebu. Umag uvijek piše lijepe priče"; kazao je Ivanišević o poznatom turniru u Umagu.

Zatim se legendarni hrvatski tenisač, osvrnuo i na svoju daljnju trenersku karijeru:

"Uživam u gledanju tenisa, a u trenerske vode ću se sigurno vratiti. Do devetog mjeseca ništa, malo odmora, malo ljeta, dužeg ljeta i uživanja".

Komentirao je i Đokovićev poraz u finalu Wimbledona od Carlosa Alcaraza.

image
Henry Nicholls/Afp

Je li vas iznenadio taj rezultat?

"Da i ne. Moramo znati da je Alcaraz 16 godina mlađi od Novaka, to je najveća razlika, a i operirao je koljeno prije tri tjedna. Ušao je u finale, što je pokazatelj koliko je dobar. Nažalost, Alcaraz je bio predobar u finalu, možda me malo iznenadio u prva dva seta. Mora mu se priznati da je bio bolji u tom meču, ali to nije kraj za Novaka".

Misli da je i Donna Vekić u polufinalu Wimbledona, nažalost propustila veliku šansu:

"Jako mi je žao, čestitao bi joj, ali teško će se takva šansa otvoriti. Takvu šansu je trebala iskoristiti, trebala je dobiti polufinale. Ostaje žal što nije otišla do kraja, jer stvarno je mogla", kazao je.

image
Henry Nicholls/Afp

Osam Grand Slamova

Podsjetimo, Ivanišević i Đoković prekinuli su suradnju u ožujku ove godine. Suradnja je trajala pet godina, a sve je počelo kad se Splićanin pridružio Novakovom timu u prvom tjednu Wimbledona 2019. Sa srpskim tenisačem ostvario je brojne uspjehe, ali i prošao i kroz najteže trenutke, poput diskvalifikacije s US Opena i deportacije iz Australije. Zajedno su osvojili osam Grand Slam naslova, ne računajući Wimbledon 2019. Ivanišević je kao igrač bio sjajan serviser i primjetno je da se Đokoviću pod njim poboljšao taj segment igre. 

image
William West/Afp

Cijeli razgovor za Novu TV možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 01:01