StoryEditorOCM
Tenispodno biokova

Egipćanka Mayar Sherif pobjednica je Makarske, napravila je veliki preokret u finalu spasila je šest meč-lopti

Piše Pero Smolčić
11. lipnja 2023. - 21:05

Pobjednica WTA turnira Makarska Open by Valamar je Egipćanka Mayar Sherif koja je u finalu sa 2:6, 7:6 (6), 7:5 pobijedila Talijanku Jasmine Paolini.

Novi zanimljiv teniski tjedan imali smo na WTA Makarska Openu hosted by Valamar, a druga i treća nositeljica su opravdale status favoritkinja i zasluženo se plasirale u finale.

Talijanka Jasmine Paolini, pobjednica posljednjeg bolskog WTA turnira iz 2021., bila je u polufinalu bolja od Slovakinje Rebecce Sramkove s 2:0 (6:3, 6:4), dok je Egipćanka Mayar Sherif bila uvjerljiva protiv francuske tenisačice Diane Parry također s 2:0 (7:5, 6:2).

Finale je bilo spektakularno, pred odlično popunjenim tribinama predivnog teniskog centra. Došla je na finale i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, državni tajnik Tomislav Družak, gradonačelnik Makarske Zoran Paunović...

A mogli su, zajedno s nešto manje od tisuću gledatelja, uživati u vrhunskom tenisu. Imala je Paolini sve u svojim rukama, bolje je, ili možemo reći sigurnije, otvorila meč. Kada je povela 1:0 u setovima i imala 5:2 u drugome činilo se da će dvoboj trajati tek nešto više od sat vremena, no Egipćanka Sherif počela je više riskirati, imala je i ponešto sreće, ali i hrabrosti s kratkim loptama u ključnim trenucima.  Vratila se na 5:5, spasila u drugom setu ukupno četiri meč lopte da bi u tie-breaku izjednačila na 1:1 u setovima.

Napravila je Paolini break za 3:2 u trećem setu. Sherif se nastavila boriti, u istom stilu kao i ranije, ali sada već vidno iscrpljena. Povela je Paolini 5:3, Egipćanka se vratila na 5:5 i dovršila posao.

Parove turnira u Makarskoj osvojile su Estonka Ingrid Neel i tajvanska tenisačica Fang Hsien Wu.

image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:32