StoryEditorOCM
Teniswta 1000

Donna Vekić zaustavljena na prvoj stepenici turnira Montrealu, bolja od nje bila je Talijanka Paolini

Piše Hina
7. kolovoza 2023. - 20:44

Talijanska tenisačica Jasmine Paolini (WTA - 50.) prva je igračica koja se probila u drugo kolo WTA 1000 turnira na tvrdoj podlozi u Montrealu, a u prvom kolu je sa 7-6 (3), 6-2 svladala najbolju hrvatsku igračicu Donnu Vekić (WTA - 22.).

Bio je to njihov treći dvoboj i druga pobjeda 27-godišnje Talijanke koja je bolja od Osječanke bila i prije dvije godine u kvalifikacijama u Cincinnatiju.

Vekić je dobro ušla u meč, povela 3-1, ali je potom izgubila sljedeća tri gema. Do kraja meča Paolini je bila bolja. Odlično je odigrala ‘tie-break‘ prvog seta, a kad je povela 5-1 u drugom, povratka za Osječanku više nije bilo.

Nakon osvajanja Hopman Cupa s Bornom Ćorićem, Donna Vekić je na sljedeća dva turnira doživjela dva poraza u prvim nastupima. Prije dva tjedna je u prvom kolu turnira na zemljanoj podlozi u Hamburgu izgubila u tri seta od Australke Storm Hunter.

U glavnom ždrijebu turnira u Montrealu nalazi se i druga hrvatska predstavnica Petra Martić (WTA - 36.), a ona će u utorak igrati protiv ukrajinske kvalifikantice Lesije Curenko (WTA - 46.). Pobjednica tog dvoboja će u 2. kolu igrati protiv druge tenisačice svijeta, Bjeloruskinje Arine Sabaljenke, koja je bila slobodna u prvom kolu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:34