StoryEditorOCM
Tenistenis života

Donna Vekić: Moram se malo resetirati, pogledati rukometaše u miru i pripremiti se za subotu

Piše ivan renić
1. kolovoza 2024. - 23:49
Pariz, 010824. Olimpijske igre Pariz 2024. Roland Garros, teren Philippe-Chartier. Tenis: Donna Vekic - Anna Karolina Schmiedlova, polufinalni mec u singlu za zene. Na fotografiji: Donna Vekic.Tom Dubravec/Cropix

Prohujala je Donna Vekić u finale olimpijskog turnira u Parizu. Tek nešto više od sat vremena trebalo joj je da sa 6:4, 6:0 isprati Slovakinju Annu Karolinu Schmiedlovu. Bez ikakvog stresa i problema, glatko je Donna upisala pobjedu vrijednu povijesnog uspjeha. Hrvatska ima novu medalju! Bit će to minimalno srebrna, a ako pobjedi Kineskinju Qinwen Zheng u Hrvatsku stiže olimpijsko zlato.

Nevjerojatan potop nakon Donninog slavlja uslijedio je na Roland Garrosu. Da je meč potrajao još samo gem duže, meč bi jamačno bio prekinut. Kiša je usprkos krovu pronašla put do tribina i terena.

- Ne znam stvarno, nemam riječi. Zaspala samo oko tri tek. Kad sam se probudila umor nije bila opcija. Spavat ću sljedeći tjedan, što da vam kažem.

Konačno je Vekić dočekala dan odmora. Finale je na rasporedu u subotu.

- Imam dan pauze i nastojat ću se oporaviti što bolje mogu. A u finalu ću pokušati uživati u meču. Ispunila sam svoj cilj, ali ne stajem tu. Želim osvojiti zlatu. Bit će težak meč jer ona igra odličan tenis, pogotovo na zemlji. Da imam šanse, naravno da imam.

Neće ti pokvariti ovaj sjajni ritam?

- Mislim da neće, doći će mi jako dobro, haha. Moram se malo resetirati, pogledati rukometaše u miru i pripremiti se za subotu.

Već su počeli čestititari

- Da, mobitel već zvoni, gori – kroz smijeh će Donna.

- Izgubila sam jednom od nje prošle godine na Mastersu u Kini. Jednom sam je pobijedila, tako da je skor neriješen. Ove godine igra nevjerojatan tenis, ali pripremit ću se.

Bolje Zheng nego Swiatek?

- U svakom slučaju, da.

Donna je toliko bila fokusirana da nije ni primijetila što se odvija na tribinama.

- Stvarno? Kad sam servirala za prvi set krov se zatvarao. Mislila sam: pa kud baš sada kada moram završiti set? Hvala Bogu da postoji krov. U Wimbledonu sam imala toliko prekida, ali više nema tih problema.

Da vam je prije dva mjeseca netko rekao da ćete igrati polufinale Wimbledona i polufinale Olimpijskih igara...

- Ne bih mu vjerovala. Rekla bih mu da je lud.

Onda nema druge nego na US Openu barem do polufinala?

- Ajmo prvo završiti posao ovdje – veli Donna kroz smijeh. Posao još nije gotovo. Medalja je ‘u džepu‘. A samo korak je do zlata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 23:29