StoryEditorOCM
TenisDINO PRIŽMIĆ

Đoković se poklonio mladom Splićaninu, a nedavno ga protivnik napao i brutalno izvrijeđao: ‘Kako si odvratan, ološu!‘

Piše Marko Bilić
15. siječnja 2024. - 05:30

Od jučer je Dino Prižmić svjetska priča. Mladi Splićanin osvojio je srca teniskih zaljubljenika diljem svijeta i zadobio simpatije svih fenomenalnom izvedbom protiv najboljeg svih vremena, namučio Novaka Đokovića, odveo ga u četiri sata dugi meč na Australian Openu, pokazao svu raskoš svog talenta. Snagu, fizikalije, borbenost, teniske udarce i kao beton čvrstu psihu.

Sa svih strana slijevaju se hvalospjevi na račun igre hrvatskog 18-godišnjaka, nazivaju ga "novim Đokovićem" i "novim svjetskim brojem jedan s Balkana". Oduševljeni Dinom Prižmićem poručuju: zvijezda je rođena.

I Đoković mu je dao veliko priznanje, pozvao gledatelje u Rod Laver Areni na standing ovation Dinu, a i sam ga je toliko nahvalio po završetku meča. Čovjek je osvojio deset Australian Opena, valjda zna što govori.

Čudesni su ovo dani za Prižmića. Glavna je tema u teniskom svijetu, svi vjeruju da je ovo tek početak jedne velike karijere.

image
Afp

No, samo nekoliko mjeseci ranije, dok se vrtio po challengerima, a Grand Slam turniri mu nisu bili na kraj pameti, bio je meta verbalnog napada.

Na turniru u Banjoj Luci prije nekoliko mjeseci sukobio se s bosanskohercegovačkim tenisačem Damirom Džumhurom. Nakon što je splitski tinejdžer napravio break pred kraj drugog seta protivnik mu je na putu do klupe dobacio:

- Koliko si odvratan, ovo je sramotno.

Prižmić je zastao i u čudu uzvratio:

- Ja? Ja sam odvratan? - rekao je i sjeo na klupu.

Međutim, Džumhur ga je nastavio vrijeđati:

- Pljuješ po terenu tamo kad protivnici padaju u nesvijest, ološu mali!

Uz to je i zaprijetio našem mladom tenisaču:

- Ja ću te prvi prijaviti ATP-u.

Džumhur je stariji od Prižmića 13 godina. No, mladi Splićanin nije se dao smesti, jaka je to glava. Mirno je odservirao za pobjedu (6:3, 6:4), izbacio miljenika domaće publike i poslije osvojio ovaj turnir.

Cijeli verbalni sukob možete pogladati ovdje.

To je život. Prvo te brutalno izvrijeđa Džumhur, a onda ti se pred očima cijelog svijeta klanja - Novak Đoković.

image

 

Damir Džumhur

Goran Šebelic/Cropix
image

Poziv publici na standing ovation mladom Splićaninu

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:37